27.06.2010. / 19:04

Autor: Hina

Malović: Sporazum o izručenju pridonijet će poboljšanju regionalne suradnje

Sporazum o izručenju svojih državljana radi kaznenog progona ili izvršenja kazne zatvora za kaznena djela organiziranog kriminala i korupcije, bit će između dva ministarstava pravosuđa, kako je najavila, potpisan u utorak

Snežana MalovićSnežana MalovićSrbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović u nedjelju je, najavljujući potpisivanje sporazuma o međusobnom izručenju državljana između Srbije i Hrvatske, rekla da će on pridonijeti poboljšanju regionalne suradnje na tom polju.

"Republika Srbija i Republika Hrvatska odlučne su tu suradnju učiniti još intenzivnijom i ovaj sporazum je dokaz toga. S druge strane, mi smo odlučni ne dopustiti da mafije imaju sigurnu kuću niti u jednoj od ove dvije zemlje i zbog toga se želimo boriti, kako protiv transnacionalnog organiziranog kriminala, tako i protiv korupcije", kazala je Malović srbijanskoj agenciji Tanjug.

Uskoro izručenje Kalinića

Podsjetivši da je Hrvatskoj podnijet zahtjev za izručenjem Sretka Kalinića, te da je u tijeku njegovo razmatranje, srbijanska ministrica kazala je da se na temelju sporazuma koji će biti potpisan može očekivati Kalinićevo brzo izručenje Srbiji.

Sporazum o izručenju svojih državljana radi kaznenog progona ili izvršenja kazne zatvora za kaznena djela organiziranog kriminala i korupcije, bit će između dva ministarstava pravosuđa, kako je najavila, potpisan u utorak.

Hrvatski ministar pravosuđa Ivan Šimonović nedavno je izjavio kako će se sporazum početi privremeno primijenjivati odmah po potpisivanju, te da će privremena primjena trajati do ratifikacije sporazuma u Saboru.

Sretko Kalinić početkom lipnja teško je ranjen iz vatrenog oružja pokraj jezera u Rakitju, nakon čega je operiran u Zagrebu.

Sumnja se da je na njega pucao Miloš Simović, kojeg je srbijanska policija uhitila dva dana potom kod Morovića, mjesta u blizini graničnoga prijelaza Batrovaca, pri pokušaju da iz Hrvatske ilegalno uđe u Srbiju.

Obojica su kao pripadnici "Zemunskoga klana" u odsutnosti osuđeni na zatvorske kazne po 30 godina zbog ubojstva predsjednika srbijanske vlade Zorana Đinđića 2003. godine, od kada su bili u bijegu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika