28.06.2010. / 16:24

Autor: Andrea Belin

Video: Dokumentarni film o Hrvatskoj osvojio Emmyja

Nagradu je osvojio dokumntarac pod nazivom "Wow! Croatia" koji su snimili američki novinari Ashley Colburn i John Needden

Ashley ColburnAshley ColburnDokumentarni film pod nazivom "Wow! Croatia" čiji su autori američki novinari Ashley Colburn i John Needden osvojio je prestižnu nagradu "Emmy" čija se dodjela održala prošlu subotu u San Diegu.

Naime, Colburn i Needden su u rujnu prošle godine u organizaciji Hrvatske turističke zajednice proputovali gotovo cijelu Hrvatsku kako bi snimili najljepše kadrove Lijepe naše, a većinu njih ubilježili su u Zagrebu, Hrvatskom Zagorju, Samoboru, Plitvičkim jezerima, Smiljanu, dolini Gacke, Splitu, Dubrovniku, Stonu i Cavtatu.

"Hrvatska je jedna prelijepa zemlja koja se može pohvaliti prelijepim krajolikom i odličnom gastronomskom ponudom. Mladi Amerikanci se vraćaju u Hrvatsku radi odličnih noćnih provoda", kazala je Ashley Colburn koju je HTZ nagradila "Zlatnom penkalom", nagradom koja se dodjeljuje stranim novinarima za njihov doprinos u promidžbi hrvatskog turizma.

Vezane vijesti

Emmy za "Momke s Madisona" i "Modernu obitelj"

Emmy za "Momke s Madisona" i "Modernu obitelj"

Televizijske serije "Momci s Madisona" i "Moderna obitelj" ponovo su osvojili Emmyje u svojim kategorijama na 63. dodjeli tih američkih televizijskih… Više

Komentari

registracija
27/6/10

Pirimir, 29.06.10. 08:00

To je organizirala Hrvatska turistička zajednica . Za propagandu turizma Hrvatska daje puno . Za ministra Bajsa to je najvažnija stvar . Hrvatska u turizam ulaže malo pa ta propaganda izgleda kao obmana domaćih i stranih turista . Svakog 1.srpnja očekivanja od turizma su velika ali to ne bude tako . Nešto se i zaradi ali se to potroši na kupovinu novih automobila , nekretnina , odjeću , obuću i hranu . Turska dotira svoje avionske tvrtke koje dovoze turiste pa u turizmu Turska zapošljava milijune ljudi . Jeftinije je to nego plaćati naknadu za nezaposlene .ORCO grupa je nasjela propagandi o Hvaru i sada se nastoji izvući sa što manje štete . Hvar je siromašan otok ribara i težaka .Cijeli Hvar sam detaljno obišao . Sjeverna strana otoka izgleda kao iz 18 vijeka .To je lijepo i divlje ali to nije ekskluzivna i skupa turistička destinacija . Tu fali mnogo toga čega se čovjek 21. vijeka ne želi odreći .


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika