29.06.2010. / 19:04

Autor: Hina

Pahor sutra otvara posljednju dionicu autoceste od Ljubljane do Hrvatske

Dovršetak popularne "dolenjske autoceste" ubrzat će i promet prema Hrvatskoj, koji će biti sigurniji jer će se od Ljubljane do Zagreba i obratno u cijelosti voziti autocestom

Borut PahorBorut PahorSlovenski premijer Borut Pahor svečano će u srijedu ujutro u Trebnju, mjestu u blizini Ljubljane, pustiti u promet novu dionicu autoceste između Ljubljane i Novog Mesta te će tom prigodom održati govor, potvrdio je njegov ured u priopćenju za novinare.

Po procjenama državne agencije za autoceste DARS-a, 22 kilometra tog dijela autoceste na dionicama Pluska-Ponikve i Pluska-Hrastje stajala su 239 milijuna eura, a 53 milijuna eura izdvojila je Europska unija iz kohezijskih fondova.

Otvorenje dviju dionica znatno će pomoći "Krki", farmaceutskoj tvrtki iz Novog Mesta, i Tvornici automobila "Revoz", podružnici "Renaulta" u tom gradu, koje su se zadnjih godina žalile da im prometnice onemogućuju pravodobnu isporuku.

Dovršetak popularne "dolenjske autoceste" ubrzat će i promet prema Hrvatskoj, koji će biti sigurniji jer će se od Ljubljane do Zagreba i obratno u cijelosti voziti autocestom.

Vezane vijesti

Eksplozija u tvornici streljiva u Goraždu, radnik teško ozlijeđen

Eksplozija u tvornici streljiva u Goraždu, radnik teško ozlijeđen

Jedan radnik teško je ozlijeđen u petak u eksploziji koja se dogodila u tvornici streljiva u Goraždu u istočnoj Bosni, potvrđeno je iz uprave… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika