02.07.2010. / 14:33

Autor: Hina

Napeto na Kosovu: Eksplozija ručne bombe ubila jednu osobu u Mitrovici

Srbijanski predsjednik Boris Tadić zbog eksplozije je sazvao hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

U eksploziji što se u petak prije podne dogodila u sjevernom djelu Mitrovice na Kosovu poginula je jedna, a ozlijeđeno 11 osoba, javili su srbijanski i kosovski mediji.

Eksplozija ručne bombe, za koju još nije utvrđeno tko ju je izazvao, dogodila se kratko prije 10 sati u trenutku dok je više stotina Srba prosvjedovalo zbog namjere kosovske vlade da otvori ured za izdavanje osobnih isprava.

U gradu je mirno i prosvjedi su okončani, a prostorije kosovske vlade osigurava policija Europske pravosudne misije (EULEX).

Srbijanski predsjednik Boris Tadić zbog eksplozije je sazvao hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Zatražio je od međunarodnih institucija najoštriju reakciju i očuvanje reda i zakonitosti na Kosovu te poručio da je riječ o provokacijama koje prijete stabilnosti u regiji, na koje Srbija neće odgovarati.

Ekspoloziju je oštro osudio i predsjednik srbijanske vlade Mirko Cvetković

Misija EULEX priopćila je da je kao potporu kosovskoj policiji rasporedila dva voda specijalnih policijskih postrojbi da osiguraju područje u kojemu se dogodila eksplozija.

"Izražavamo sućut obitelji preminulog i suosjećamo s onima koji su ozlijeđeni u eksploziji. EULEX osuđuje eksploziju ručne granate kao i sve druge nasilne činove i ohrabruje sve strane da ostanu smirene i da izbjegavaju akcije koje bi mogle dovesti do pogoršanja stanja. Tek se treba ustanoviti odakle i tko je bacio ručnu granatu. Kosovska policija istražuje slučaj", navodi se u priopćenju EULEX-a.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika