03.07.2010. / 10:38

Autor: Hina

Teška nesreća u Kongu: Više od 200 mrtvih u eksploziji cisterne s gorivom

"Dogodila se nesreća. Cisterna se prevrnula i gorivo je počelo istjecati na sve strane... Dosad je preminulo više od 200 ljudi, a stotinjak je ozlijeđeno - teško opečeno"

Foto: Nacionalova arhivaFoto: Nacionalova arhiva- Više od 200 ljudi je poginulo, a 100 je ozlijeđeno kada se prevrnula i eksplodirala cisterna s gorivom u Demokratskoj Republici Kongu u petak kasno navečer, izjavili su lokalni dužnosnici.

Glasnogovornik misije Ujedinjenih naroda u Kongu rekao je da provjerava izvješća o tome da su u eksploziji poginuli i pripadnici mirovnih snaga koji su pokušali spriječiti ljude da se približe prevrnutoj cisterni.

"Dogodila se nesreća. Cisterna se prevrnula i gorivo je počelo istjecati na sve strane... Dosad je preminulo više od 200 ljudi, a stotinjak je ozlijeđeno - teško opečeno", rekao je Marcellin Cisambo, guverner pokrajine Južni Kivu gdje se dogodila nesreća.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika