05.07.2010. / 12:50

Autor: Hina

Na sjeveru Mitrovice pokušaj atentata na srpskog zastupnika u kosovskom parlamentu

Prema riječima ravnatelja bolnice na sjeveru Mitrovice Milana Jakovljevića Miletić je zadobio prostrijelne rane u obje natkoljenice, no nije životno ugrožen

Na sjeveru Kosovske Mitrovice u ponedjeljak ujutro dogodio se novi incident u kojem je hicima iz vatrenog oružja lakše ranjen jedan od deset srpskih zastupnika u kosovskom parlamentu i glavni tajnik Samostalne liberalne stranke za Kosovo Petar Miletić, čija je stranka prihvatila kosovske političke institucije i uključila se u legalan politički život na Kosovu.

Situacija na sjeveru Mitrovice, većinski naseljenom Srbima, i dalje je napeta nakon što je u petak na prosvjedima lokalnih Srba, koji su prosvjedovali protiv otvaranja ureda kosovske vlade za izdavanje osobnih dokumenata, jedna osoba poginula, a 11 ih je ozlijeđeno.

Prema najavama, o situaciji u Mitrovici sutra će raspravljati i Vijeće sigurnosti UN-a na izvanrednoj sjednici.

U jutrošnjem napadu, koji se dogodio blizu Miletićeva stana, čelnik Samostalne liberalne stranke za Kosovo zadobio je ozljede nogu.

Regionalni glasnogovornik Kosovske policije za sjever Kosova Ergin Medić izjavio je srpskim lokalnim medijima da očevid u tijeku te da se za obavijesni razgovor s ranjenim dužnosnikom čeka dozvola liječnika.

Prema riječima ravnatelja bolnice na sjeveru Mitrovice Milana Jakovljevića Miletić je zadobio prostrijelne rane u obje natkoljenice, no nije životno ugrožen.

Zasad nisu poznati motivi i počinitelji ovoga napada.

U Mitrovici, gradu etnički podijeljenom duž rijeke Ibar, s Albancima u južnom i Srbima u sjevernom dijelu, živi oko 20.000 Srba koji većinom odbijaju prihvatiti kosovske političke institucije i Beograd smatraju svojom prijestolnicom.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
19/4/10

galileos, 05.07.10. 13:03

toliko o siptarima.
mozda je sloba imao pravo?


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 05.07.10. 15:53

Siptari su maltretirali srpsku manjinu (10-ak %) stanovnistva na Kosovu svih 45 godina trajanja Jugoslavije. Stalno su govorili da na Kosovu nama tzv. iredente, da se radilo samo o pojedincima, sto su bile najgnjusnije lazi (vidi se danas da li su tada govorili istinu). Kada je nesretni Milosevic dosao na vlast (upoznat naravno sa situacijom) i pred medijima poceo davati izjave kako on nece vise dozvoliti da "Srbe bilo tko ikada vise bije" ,nacionalisti vise manje svih djelova bivse Juge su to iskoristili kao velikosrpsku prijetnju i poceli raditi na cijepanju Jugoslavije. Ostatak stravicne price (najgore u modernoj povjesti covjecanstva gotovo ravnoj onoj iz Ruande) je poznat sa rezultatom da danas legalna mafija (uz cast izuzecima) upravlja nekakvim nazovi drzavicama u kojima zive juzni Slaveni, umorni, bolesni, depresivni i totalno zbunjeni od stravicnih lazi i prevare podvaljenih od svog vodstva, dok Siptari zive u iluziji da su dobili svoju drzavicu (ne priznatu jos od citavog svijeta) u kojoj si jos uvjek daju za pravo da mogu terorizirati srpsku manjinu. Siptarsko etnicko ciscenje se pokazalo kao vrlo opasna stvar za sve juzne slavene (kao sto se vidi danas) i po pisanju nekih vrlo uglednih inozemnih novina, cij im je pripojiti Kosovo, zapadnu Makedoniju i sjevernu Grcku maticnoj zemlji Albaniji i ako je to zaista tako, mir na Balkanu je dugorocno samo velika utopija, nazalost.


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 05.07.10. 16:34

Zaboravio sam jos navesti i juznu Crnu Goru uz Kosovo, zapadnu Makedoniju i sjevrnu Grcku (po navodu ovog vec prije navedenog stranog lista). Siptari, kao i svi muslimani, sluze se najucinkovitijim mogucim oruzjem a to je natalitet, sto je poznato i iz zivotinjskog svijeta konkretno na primjeru zohara i pacova koji svojim masovnim razmnozavanjem uspjesno dominiraju podrucjima kaja nastanjuju. Da li je ovo bilo poznato i Milosevicu kada je odlucio provesti siptarski egzodus u cemu ga je sprijecio NATO, zracnim napadima, ostaje pod znakom pitanja, ali jedna je stvar svakako vrlo izvjesna a to je da se NATO odlucio na takvo nesto da se rat ne prosiri dalje prema jugu Balkana i moguce tako isprovocira ukljucenje ostalih muslimanskih drzava u regiji. Takav scenario bi cak i za NATO drzave postao opasna prijetnja stabilnosti Europe sa ogromnim troskovima zbrinjavanja ovaj put i muslimanskih izbjeglica (ne vise samo bosanskih) po citavoj zapadnoj Europi. To bi postao veliki problem jer istraumatizirani ljudi ratom kostaju jako puno dok se ne zaljece a i tada je upitno da li ikada vise mogu postati radna snaga odnosno zdravi dio drustva, jer traume rata su najcesce neizljecive, sto se sada jasno vidi po citavom ratom zahvacenom Balkanu.


registracija
14/11/07

laufer, 05.07.10. 17:53

jjkeizerin, ne lupetaj.
Uspoređivati ljude sa "pacovima" može samo neki Miloševićev liebling.
Činjenica je da se Srbima nije sviđala podjela Jugoslavije po republičkim granicama, htjeli su zagrabiti više nego što mogu držati i kazna ih je stigla. Popušili su oni koji su prvi ljubili Slobu, koji su mu pomogli da zajaši Srbiju, a onda unesreći Hrvatsku i BiH - kosovski Srbi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika