12.07.2010. / 07:46

Autor: Boris Bilas

HSLS nakon izlaska iz koalicije: Adlešič ide na Pantovčak, Čehok ostaje uz HDZ

"Sve sam bliži tome da postanem nezavisni zastupnik koji će podržavati Vladu na svim mjerama iz gospodarskog programa, na rebalansu proračuna i na svemu vezanom uz EU", najavio je Čehok

Ivan ČehokIvan ČehokSamo dva dana nakon što je HSLS istupio iz vladajuće koalicije počinje osipanje članova, neki će nezadovoljni odlukom napustiti redove nekada druge najveće hrvatske stranke dok će drugi potražiti nove funkcije na jednako visokim pozicijama,

Ovo posljednje tiče se sada već bivše potpredsjednice Vlade Đurđe Adlešič koja će, prema pisanju Jutarnjeg lista, mjesto u Banskim dvorima zamijeniti onim na Pantovčaku.

Adlešič bi najkasnije od jeseni trebala dobiti funkciju u Uredu predsjednika Ive Josipovića. Kao jedna od opcija spominje se mjesto savjetnice za razminiranje koju joj je ponudio sam Josipović.

Adlešič smatra kako si je na taj način omogućila častan izlaz jer nije napustila stranku, ali je dobila funkciju kojom ostaje u vrhu političkog života. Njezina plaća kao potpredsjednice Vlade bila je oko 21 tisuću kuna, a savjetnička bi joj mogla biti oko 17.500 kuna.

Drugo poznato lice HSLS-a Ivan Čehok izlazi iz HSLS-a, bit će nezavisni zastupnik i podržavati Vladu čime, kako tumače neki njegovi kolege, želi osigurati da Varaždin i dalje dobiva novac iz proračuna.

"Sve sam bliži tome da postanem nezavisni zastupnik koji će podržavati Vladu na svim mjerama iz gospodarskog programa, na rebalansu proračuna i na svemu vezanom uz EU", najavio je Čehok za Jutarnji list, te je dodao kako je "nevjerojatno da se koaliciju može napustiti u dva dana i da se kao glavni razlog navodi to što nam je netko rekao da smo nelojalni"..

Njemu bi se mogao pridružiti Antun Korušec, gradonačelnik Bjelovara koji je zamjena Adlešič. Korušec zahvaljujući njoj nije dobio samo mjesto zastupnika nego i ono gradonačelnika Bjelovara.

Zanimljiva je i sudbina Želimira Janjića koji je odlučio izaći iz HSLS-a kako bi zadržao mjesto državnog tajnika u Ministarstvu obrazovanja, što je navodno dogovorio već ranije, pa će ministar Radovan Fuchs sutra odbiti njegovu ostavku.

Vezane vijesti

'Ništa se nije promijenilo'

'Ništa se nije promijenilo'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas kako je aktualna vlada nastavlja tamo gdje je stala loša prethodna vlada te kako se tijekom… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 12.07.10. 10:54

Stranke, a pogotovo virtualne strančice tipa HSLS, isključivo služe uhljebljenju stranačkih vođa.
Važno je biti (i ostati) na/pri vlasti - čitaj: novčaniku.


registracija
8/2/10

nik, 12.07.10. 11:22

vijest da čehok ostaje uz hdz vec je u varaždinu aktualna nekoliko mjeseci,zato jer se protiv dotičnoga sprema vise od 20-tak kaznenih prijava zbog malverzaacija i korupcije a hdz bi to malo usporio,naravno ne zabadava....stoko lopovska!


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 12.07.10. 12:20

Ta strancica nikako da se smiri.Mozda ce je biraci prizemljiti,narocito tog kameleona Cehoka.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika