13.07.2010. / 00:02

Autor: Ivica Medo, Totalsport

Košarka EP, U20: Hrvatska bolja od Rusije

Nakon dvije pobjede (Slovenija i Njemačka), te jednog poraza (Španjolska) izabranici Borisa Kurtovića su u četvrtfinalnu skupini F prvenstva startali važnom pobjedom. Hrvatska je sa 75-61 pobijedila Rusiju

Mario DelašMario DelašU ponedjeljak je na Europskom prvenstvo košarkaša do 20 godina, kojem je domaćin Hrvatska, započelo natjecanje po četvrtfinalnim skupinama.

Nakon dvije pobjede (Slovenija i Njemačka), te jednog poraza (Španjolska) izabranici Borisa Kurtovića su u četvrtfinalnu skupini F prvenstva startali važnom pobjedom. Hrvatska je sa 75-61 pobijedila Rusiju.

Time je praktički već sada osiguran plasman u četvrtfinale, a hrvatskim mladim košarkašima ostaje borba za što bolje pozicije u skupini, odnosno lakši četvtfinalni ogled. Iako rezultat govori o naizgled lakoj pobjedi protiv Rusije i nije bilo tako. Hrvatska je doslovno cijelo vrijeme vodila, no Rusija se uporno vraćala od najčešćeg minusa od 10-ak poena i konstantno prijetila. Hrvatska je na poluvremenu vodila 40-36, a nakon bljeska u trećoj dionici u posljednju su ušli s ne baš velikom prednošću od 57-50.

Ipak, u zadnjem periodu je Hrvatska odigrala najbolje i na kraju pobijedila s elegantnih 75-61. Najbolji je kod Hrvatske bio Leon Radošević sa 18 poena i šest skokova. Delaš je dodao 15, Bilinovac 12, a Olivari 11. Kod Rusa je najbolji bio Ivlev sa 10 poena i 11 skokova.

Europsko prvenstvo U20, četvrtfinala skupina F, 1. kolo:

Hrvatska Rusija 75-61

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika