16.07.2010. / 17:08

Autor: Andrea Belin

Žene s masnim naslagama na trbuhu imaju bolje pamćenje

Za građu tijela u obliku jabuke karakterističćne su masne naslage na području struka koje inače povećavaju rizik od dijabetesa, raka i bolesti srca, međutim te iste blagotvorno djeluju na mozak

Američki znanstvenici tvrde da oblik ženskog tijela ima veliki utjecaj na pamćenje. Naime, da pripadnice nježnijeg spola s građom tijela u obliku jabuke bolje pamte potvrdilo je i nedavno istraživanje objavljeno u magazinu 'American Geriatrics Society'.

Inače, za građu tijela u obliku jabuke karakteristične su masne naslage na području struka koje inače povećavaju rizik od dijabetesa, raka i bolesti srca, međutim te blagotvorno djeluju na mozak.

Znanstvenici koji su proveli ovu studiju tvrde da masti na tom dijelu tijela, za razliku od onih na bokovima luče velike količine estrogena koji štiti mozak. U istraživanju je sudjelovalo oko devet tisuća žena u dobi od 65 i 79 godina. Bez obzira na sve, naučnici upozoravaju da žene trebaju brinuti o svom izgledu, odnosno na težinu jer pretile osobe imaju povećan rizik od dijabetesa, bolesti srca i raka.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika