22.07.2010. / 09:09

Autor: Boris Bilas

Ina sve dogovorila s Rusima: Lukoil postao vlasnik Crobenza

Maloprodajna mreža Lukoila tako će sa 21 benzinske postaje narasti za još 14 koliko ih je u vlasništvu Crobenza, pa je ovom transakcijom izrastao novi jaki maloprodajni lanac koji bi mogao značajno zaoštriti konkurenciju na domaćem tržištu

U Hrvatskoj će ubuduće biti oko 40 benzinskih crpki ruskog LukoilaU Hrvatskoj će ubuduće biti oko 40 benzinskih crpki ruskog LukoilaKako doznaje Nacional.hr ruska naftna kompanija Lukoil završila je s preuzimanjem Inine tvrtke kćeri Crobenz, koju je ta kompanija morala prodati na temelju odluke Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Iako cijena koju je Lukoil platio za Crobenz nije poznata, ali se nagađa da sa su Rusi, za sada već bivšu, Ininu tvrtku ponudili više od dvadeset milijuna kuna.

Uz Lukoil za Crobnez su bili zainteresirani i slovenski Petrol te slovački fond Slavia Capital. I dok su Slovenci ponudili tek dva milijuna kuna, slovačka ponuda je bila puno izdašnija, ali je ocijenjeno da ta tvrtka nije uspjela kvalitetno dokazati da ima dovoljno znanja i iskustva da unaprijedi poslovanje Crobenza.

Inače, nakon što su shvatili kako je njihova ponuda od dva milijuna kuna premala, iz slovenskog petrola pokušali su ponovno ući u igru za Crobenz s novom ponudom. Međutim, njihova ponuda od pet milijuna eura odbijena je iz proceduralnih razloga.

Maloprodajna mreža Lukoila tako će sa 21 benzinske postaje narasti za još 14 koliko ih je u vlasništvu Crobenza, pa je ovom transakcijom izrastao novi jaki maloprodajni lanac koji bi mogao značajno zaoštriti konkurenciju na domaćem tržištu pogotovo ako se zna kako je riječ o hrvatskoj podružnici goleme ruske multinacionalne kompanije.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
12/7/10

Ivandija, 22.07.10. 11:49

TKO JE OPET POKUPIO --DEBELE PROVIZIJE,ahahhahahahah OTKRITCE SE USKORO--HDZ-SDP-ili;;;;;hahahahhahah


registracija
26/4/10

harwy, 22.07.10. 13:16

Tko je tu lud?????
20 miliona kuna vrijedi jedna malo bolja benzinska pompa, a ne njih 14 (pumpi) + poslovnazgrada+ skladište derivata i ostale robe, cca 12 autocisterni
Ovom zemljom rukovode iditi, a ni narod nije bolji jer ih bira.


registracija
28/11/09

gin, 22.07.10. 15:38

bravo harwy, jadne ovčurine sitnog zuba, dali bi guzicu za 100 eura (sori ovce, domače beštije)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika