23.07.2010. / 14:44

Autor: Hina

Njemačka: Odluka ICJ-a o Kosovu ne može se primijeniti na Cipar

vo je vrlo poseban slučaj i ovo je jedinstvena odluka o specifičnom povijesnom trenutku", dodao je njemački ministar

Foto: ReutersFoto: ReutersNjemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle u petak je izjavio da se odluka UN-ovog Međunarodnog suda pravde (ICJ), prema kojoj proglašenje neovisnosti Kosova na predstavlja kršenje međunarodnog prava, ne odnosi na podijeljeni Cipar ili bilo koju drugu zemlju.

"Odluka suda u Den Haagu nema nikakve veze s bilo kojim drugim slučajem u svijetu", rekao je Westerwelle. "Ovo je vrlo poseban slučaj i ovo je jedinstvena odluka o specifičnom povijesnom trenutku", dodao je njemački ministar.

Vlasti u Prištini se nadaju da će, nakon što je ICJ odbacio tvrdnje Beograda da proglašenje neovisnosti nije pravno utemeljeno, još više zemalja priznati Kosovo. Do sada je Kosovo priznalo 69 zemalja, uključujući SAD i Njemačku. Pet od 27 članica EU-a, među kojima su Grčka i međunarodno priznata vlada ciparskih Grka, nisu priznale Kosovo.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika