23.07.2010. / 19:22

Autor: Hina

Kosovska skupština posebnom deklaracijom pozdravila odluku ICJ-a

Kosovski ministar vanjskih poslova Skender Hyseni izjavio je jutros da je već pripremljeno 120 pisama u kojima će se od isto toliko država tražiti da priznaju neovisnost Kosova. Pisma se od danas šalju zemljama koje dosad nisu priznale neovisnost Kosova

Skupština Kosova na svečanoj je sjednici u petak, dan nakon objavljivanja mišljenja Međunarodnog suda pravde (ICJ), usvojila deklaraciju podrške savjetodavnom mišljenju suda po kojem se proglašenjem neovisnosti Kosova nije prekršilo međunarodno pravo.

"Međunarodni sud pravde je visokom profesionalnošću i nepristranošću potvrdio da je u slučaju proglašenja neovisnosti Kosova poštivano međunarodno pravo i time zapečatio legitimnost izražene volje građana Kosova i njihova prava za samoodređenje", rekao je predsjednik kosovske skupštine Jakup Krasniqi.

U deklaraciji se navodi da će "povijesno mišljenje Međunarodndog suda pravde pridonijeti miru i stabilnosti, ne samo Republike Kosova već i u cijele regije".

Nakon takve odluke ICJ-a, kosovski čelnici očekuju veći broj priznanja neovisnosti Kosova, jer dilema o legalnosti proglašenja više nema.

Kosovski ministar vanjskih poslova Skender Hyseni izjavio je jutros da je već pripremljeno 120 pisama u kojima će se od isto toliko država tražiti da priznaju neovisnost Kosova. Pisma se od danas šalju zemljama koje dosad nisu priznale neovisnost Kosova.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika