27.07.2010. / 18:50

Autor: Hina

Veleposlanik Dell opovrgava: Nisam uporabio izraz "autonomija" za sjever Kosova

Doveo sam u pitanje točnost takve karakterizacije premijerova stajališta od srpskog izvjestitelja koji mi je postavio to pitanje i iznenađen sam da su kosovski mediji nasjeli na taj dobro poznat novinarski trik, pojasnio je Dell

SAD ne podupire autonomiju sjevernog KosovaSAD ne podupire autonomiju sjevernog KosovaAmerički veleposlanik na Kosovu Christopher Dell nije i nikada neće uporabiti izraz "autonomija" za sjever Kosova, jer Sjedinjene Američke Države to ne podupiru, navodi se u utorak u njegovoj pisanoj izjavi koja je dostavljena medijima.

Dell napominje da je u izjavi od 22. srpnja odao priznanje kosovskom premijeru Hashimu Thaciu na njegovoj blagonaklonosti i kreativnu razmišljanju o stanju na sjeveru Kosova.

"Nisam pozivao na davanje autonomije sjevernom Kosovu, niti je premijer to ikad učinio - bilo javno ili osobno. Ja sam, zapravo, doveo u pitanje točnost takve karakterizacije premijerova stajališta od srpskog izvjestitelja koji mi je postavio to pitanje i iznenađen sam da su kosovski mediji nasjeli na taj dobro poznat novinarski trik. 'Glas Amerike' je ubacio riječ 'autonomija' u naslov, ali ja nisam upotrijebio taj izraz i neću ga upotrijebiti jer mi to ne podupiremo", stoji u priopćenju u kojem se tvrdi da je Dellova izjava krivo protumačena.

Radio "Glas Amerike" javio je kako je Dell izjavio da je od kosovskog premijera Hashima Thacija čuo da su vlasti u Prištini spremne za neku vrstu autonomije sjevernog Kosova, naseljena pretežito Srbima.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika