30.07.2010. / 14:20

Autor: Hrvoje Šimičević

Vrhovni sud smanjio Glavašu kaznu s 10 na 8 godina

Ivici Krnjaku također je smanjena kazna. Umjesto dosadašnjih 8, Krnjak je osuđen na sedam godina zatvora, dok je Gordani Getoš Magdić sa sedam kazna smanjena na pet godina

Branimir GlavašBranimir GlavašVrhovni sud Republike Hrvatske smanjio je na 8 godina kaznu zatvora za Branimira Glavaša, koji je osuđen zbog ratnih zločina nad civilnim srpskim stanovništvom.

U obavijesti Vrhovnog suda stoji kako je djelomično prihvaćena žalba Branimira Glavaša, koji se trenutačno nalazi u Bosni i Hercegovini, te da je na taj način preinačena prvostupanjska presuda prema kojoj je Glavaš bio osuđen na 10 godina.

U Glavaševo održavanje kazne biti će uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru od 18. travnja 2007. do 11. siječnja 2008.

Ivici Krnjaku također je smanjena kazna. Umjesto dosadašnjih 8, Krnjak je osuđen na sedam godina zatvora, dok je Gordani Getoš Magdić sa sedam kazna smanjena na pet godina.

Kazne su ublažene i ostaloj trojici, koji su u prvostupanjskoj presudi osuđeni na po pet godina zatvora: Dino Kontić i Zdravko Dragić osuđeni su na tri i pol godine, dok je Tihomiru Valentiću kazna smanjena na četiri godine i šest mjeseci zatvora.

Pravomoćna presuda danas je postala javni dokument, nakon što ju je Vrhovni sud dostavio sucu Županijskog suda.

Podsjetimo da se zbog prve presude Županijskog suda žalilo i tužiteljstvo, uz obrazloženje da je zbog težine kaznenog djela okrivljene trebalo osuditi na još veće zatvorske kazne. Međutim, Vrhovni je sud takvu žalbu nazvao 'neosnovanom' te je kao takvu - odbacio.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

registracija
30/12/08

csiki, 30.07.10. 15:19

Jednog heroja osuditi to je nepravda. On ko je zednim zarobljenicima dao pit, istina kiselinu, nije to zasluzio jer je on primer svima, istina herojski je pobegao, ali on to nije zasluzio.


registracija
24/4/10

fiorano, 31.07.10. 14:53

Postoji sud jači od svih.Glavaš će tom sudu ponijeti izvještaj o svemu što je radio.On i OM znaju istinu.Ljude možeš podmititi ali ono što te čeka dočekat će te.E Branimire tvoj život je tužna i jadna epopeja malog smrdljivca koji je preko vezanih žicom želio biti veliki ratnik.Baš kao oni smrdljivci koji su ubijali žicom zavezane iz Srebrenice.Jebeš zatvor duša će ti paklom lutati.........


registracija
25/12/09

trta333, 01.08.10. 09:53

Svjestan je on šta je "radio" i po čijem je to odobrenju radio i zato je kidnuo.Zna vrlo dobro da će ,ako se vrati u Hrvatsku,u zatvoru brzo skončati,jer nikome ne treba takav svedok,pogotovo što je lajav i što može vrlo brzo da doturi sve te "tajne" u sva sredstva informisanja. Mnogi od tih o kojima bi se pisalo su sada visoke glavešine u HDZ-u i samo bi to još trebalo u ovom trenutku hrvatske stvarnosti.To bi bio krah HDZ-u.Zato niko i ne insistira da ga vrate.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika