01.08.2010. / 10:12

Autor: Hina

Kolumbija kaže da nikada ne bi napala Venezuelu

"Kolumbija nikada nije razmišljala o tome da napadne bratsku naciju (Venezuelu), kako je rekao njezin predsjednik", kaže se u službenom priopćenju ureda predsjednika Alvara Uribea

Alvaro UribeAlvaro UribeKolumbija je u subotu odbacila optužbe venezuelanskog predsjednika Huga Chaveza planira napasti susjednu Venezuelu.

Chavez je u petak rekao da je poslao vojsku na granicu s Kolumbijom, jer je navodno službena Bogota njegovoj zemlji zaprijetila ratom.

"Kolumbija nikada nije razmišljala o tome da napadne bratsku naciju (Venezuelu), kako je rekao njezin predsjednik", kaže se u službenom priopćenju ureda predsjednika Alvara Uribea.

"Kolumbija će ići putevima međunarodnog prava i nastavit će inzistirati na tim mehanizmima kao instrumentu kojim želi primorati vladu Venezuele da se uskladi s obvezama da ne pruža utočište kolumbijskim teroristima", dodaje se.

Chavez je prošli tjedan prekinuo odnose s Kolumbijom nakon što je Uribe optužio Venezuelu da pruža utočište za 1.500 pobunjenika iz kolumbijske revolucionarne oružane organizacije (FARC). Dvije su zemlje godinama u napetim odnosima zbog toga.

Vezane vijesti

Povratak Chaveza nakon liječenja

Povratak Chaveza nakon liječenja

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez (57) u utorak je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji koja je trajala više od dva sata, a riječ je o njegovu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika