01.08.2010. / 10:42

Autor: Deutsche Welle

Mićunović: Treba razgovarati o imovini Srba na Kosovu

"Treba razgovarati i o raznim firmama, državnim poduzećima koja se sada privatiziraju, ogromnim investicijama. Tu su i kulturni spomenici koji ne pripadaju samo nama, već i čovječanstvu“, rekao je Mićunović

Dragoljub MićunovićDragoljub MićunovićVisoki dužnosnik Demokratske stranke Srbije Dragoljub Mićunović ocijenio je da ta zemlja treba razgovarati s predstavnicima Kosova jer je „od pravnog pitanja“ (nezavisnosti Kosova) važnije realno stanje na Kosovu, „stvarne prilike u kojima ljudi danas tamo žive“.

Mićunović je, u intervjuu za podgoričke Vijesti rekao da bi teme tih razgovora mogle biti stanje ljudskih prava i pitanje imovine Srba koji su u Prištini živeli prije rata.

Prema njegovoj ocjeni, Srbi imaju pravo na stanove koje su bespravno drugi zauzeli.

"Treba razgovarati i o raznim firmama, državnim poduzećima koja se sada privatiziraju, ogromnim investicijama. Tu su i kulturni spomenici koji ne pripadaju samo nama, već i čovječanstvu“, rekao je Mićunović.

On je ocjenio da „neracionalne odluke“ utječu na odnose između Crne Gore i Srbije. Kao jednu od takvih odluka, naveo je „stvaranje crnogorskog jezika“.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 01.08.10. 11:15

interesantno!Srbi su tako vrijedan narod da druge republike(bivše)ništa nisu bile u stanju napraviti bez njih!?Svi su bili lijenčine i neradnici.Samo su Srbi bili ti koji su stvarali.Tako su to bratski dijelili i radili da su svima drugima napravili najviše.Sebi najmanje.Oni su sljednici sve pokretne i nepokretne imovine diljem bivše juge.Tako im i pripada pravo,nakon razlaza,da sve svojataju.I svi su im dužni.I svi su njih opljačkali.Oni nikoga.Sačuvaj Bože!.No,kada uskoro ta srpska sukcesija i završi i nebudu više imali šta tražiti,bit će interesantno vidjeti koliko će novih vrijednosti SAMI biti u stanju napraviti.Ako uspiju,svaka čast.A mi ostali bit ćemo nesretni što Srbi više ne "produktuju"za nas.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika