Objavljeno u Nacionalu br. 768, 2010-08-03

Autor: Marko Biočina

Vjenčanje Chelsea Clinton izazvalo rast dionica proizvođača veganske hrane

NA VJENČANJU Chelsea Clinton poslužena je
isključivo hrana biljnog podrijetlaNA VJENČANJU Chelsea Clinton poslužena je isključivo hrana biljnog podrijetlaOdluka Chelsea Clinton, kćeri bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, i njezina muža Marca Mezvinskog da na svom vjenčanju gostima posluže isključivo hranu biljnog podrijetla mogla bi snažno utjecati na razvoj američkog tržišta veganske hrane.

Naime, američki analitičari procjenjuju kako je prošlotjedno vjenčanje vjerojatno najbolja reklama za vegansku prehranu ikada i kako se može očekivati značajan rast potrošnje takvih prehrambenih proizvoda u SAD-u tijekom idućih mjeseci. Na temelju takvih prognoza, cijene dionica tvrtki koje se bave proizvodnjom veganske hrane i prehrambenih proizvoda bez glutena na burzi u New Yorku je porasla.

Dok dio američkih medija hvali odluku mladog bračnog para da svoje vjenčanje iskoriste za promociju zdravog načina prehrane, neki desno orijentirani medijski komentatori su kritizirali obitelj Clinton tvrdeći kako je luksuzno vjenčanje koje je stajalo više od tri milijuna dolara neprilično u doba krize. Razlog tako visoke cijene uvelike je baš veganski meni, s obzirom na to da je samo velika svadbena torta, bez glutena, stajala oko 11 tisuća dolara.

Vezane vijesti

NBC News zaposlio Clintonovu kćer

NBC News zaposlio Clintonovu kćer

Chelsea Clinton će raditi za TV kuću NBC News, javile su američke novinske agencije. NBC, inače jedna od najgledanijih TV mreža u Americi, obznanila… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 11.08.10. 22:18

Sramotno je da uz sve mafije postoji i zdrava mafija koja mirno dere cijene po svijetu,tako i kod nas.nemam ništa protiv veganske hrane,ali njihove cijene su antireklama zdravom življenju,ispada da radim samo da jedem,kad bi se njih pitalo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika