03.08.2010. / 11:15

Autor: Hina

Automobil-bomba eksplodirao ispred policijske postaje u Sjevernoj Irskoj

"Moglo je biti mnogo poginulih; sretni smo što danas o tome ne govorimo. Što oni koji to rade misle da će postići? Misle li da će dobiti ujedinjenu Irsku ubijajući starije osobe i mlade?", rekao je gradonačelnik Colm Eastwood

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaAutomobil-bomba eksplodirao je u utorak ispred policijske postaje u Derryju, drugom gradu po veličini u Sjevernoj Irskoj.

Policija je objavila da su dvojica naoružanih muškaraca otela vozača taksija, u taksi postavila bombu i naredila mu da je isporuči do mete u središtu grada gdje je eksplodirala.

Taksist je to učinio, ali je prije same eksplozije uspio telefonom upozoriti policiju.

U napadu nema ozlijeđenih, a pričinjena je velika materijalna šteta.

Za napad se sumnjiče odmetnute frakcije IRA-e koje se zauzimaju za nastavak borbe za ujedinjenje Irske unatoč sporazumu o podjeli vlasti između protestantske i katoličke zajednice u Sjevernoj Irskoj.

Tim je sporazumom postignutim 1998. godine uglavnom zaustavljeno sektaško nasilje u toj britanskoj pokrajini.

Gradonačelnik Derryja rekao da je bombaški napad "moralno pogrešan i posve besmislen", te da je upozorenje koje je policija primila došlo toliko kasno da nisu stigli evakuirati zonu napada.

"Moglo je biti mnogo poginulih; sretni smo što danas o tome ne govorimo. Što oni koji to rade misle da će postići? Misle li da će dobiti ujedinjenu Irsku ubijajući starije osobe i mlade?", rekao je gradonačelnik Colm Eastwood.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika