03.08.2010. / 14:18

Autor: Milan Pavlinović

Yoko Ono se bori protiv pomilovanja Lenonnovog ubojice

Udovica slavnog Beatlesa boji se da će sud osloboditi Marka Davida Chapmana, koji je ubio Johna Lennona 1980. u New Yorku

John Lennon i Yoko OnoJohn Lennon i Yoko OnoUmjetnica i glazbenica Yoko Ono poslala je pritužbu sudu na mogućnost oslobađanja Marka Davida Chapmana, koji je prije 30 godina, 8. prosinca 1980., ubio njenog muža u New Yorku.

Chapman se nalazi u zatvoru Attica u državi New York. Njezin odvjetnik Peter Shukat rekao je da je Yoko Ono poslala pismo komisiji za pomilovanje ali nije rekao je li to isto pismo koje ona šalje svake dvije godine od 2000. godine, od kada Chapman imao pravo tražiti pomilovanje. Tada je u tom pismu napisala da se, ako se Chapmana oslobodi, "boji kako će to vratiti noćnu more i kaos u njenu obitelj. Ja i dvojica Johnovih sinova nećemo se osjećati sigurno do kraja života."

Chapman ima 55 godina i 9. kolovoza šesti put pred komisijom će tražiti pomilovanje za doživotnu kaznu jer je ubio slavnog člana Beatlesa pištoljem, pogodivši ga s četiri metka u leđa ispred ulaza u zgradu Dakota na Manhattanu, gdje je glazbenik živio.

Yoko Ono će u povodu Lennonovog 70. rođendana 9. listopada objaviti remasterirano i luksuzno izdanje svih njegovih osam studijskih albuma koji će se moću kupiti i pojedinačno i u box setu "John Lennon Signature Box". Album "Double Fantasy" iz 1980. objavit će se kao dvostruko izdanje koje će sadržavati "ogoljelu, Stripped Down" verziju ploče u Lenonnovoj originalnoj produkciji koju je radio neposredno prije smrti.

Vezane vijesti

Lennonovo bijelo odijelo s omota albuma 'Abbey Road' odlazi na dražbu

Lennonovo bijelo odijelo s omota albuma 'Abbey Road' odlazi na dražbu

Bijelo odijelo Johna Lennona s omota albuma Abbey Road odlazi na dražbu zajedno s njegovim Chryslerom i drugim predmetima koja će se održati na Novu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika