10.08.2010. / 15:46

Autor: Martina Čizmić, Hina

Epilog afere Fimi-Media: Policija uhitila Nevenku Jurak i odvela u USKOK

Nevenka Jurak i tvrtka Fimi-Media dospjeli su u javnost nakon što je USKOK započeo istragu protiv Mladena Barišića, bivšeg rizničara HDZ-a

Nevenka JurakNevenka JurakAfera Fimi-Media koja je prije nekoliko mjeseci punila novinske stupce, napokon je dobila epilog. Vlasnica tvrtke Fimi-Media, Nevenka Jurak, uhićena je sinoć.

Kako piše Jutarnji list, Nevenku Jurak USKOK sumnjiči da je fiktivnim nalozima i računima od države dobila nekoliko milijuna kuna.

Podsjetimo, Nevenka Jurak i tvrtka Fimi-Media dospjeli su u javnost nakon što je USKOK započeo istragu protiv Mladena Barišića, bivšeg rizničara HDZ-a. Tada je otkriveno kako je Fimi-Media godinama radila za državne tvrtke i od njih dobivala višemilijunske iznose.

Otkriveno je kako je upravo bivši premijer Ivo Sanader na sastanku u Banskim dvorima sugerirao da državne tvrtke sve poslove oko marketinga i promocije povjere tvrtki Fimi-Media. Tako je tvrtka Nevenke Jurak odjednom kao klijente dobila Hrvatsku poštu, Hrvatsku elektroprivredu, a organizirala je i svečanosti povodom otvaranja različitih dionica autocesta.

Za usluge marketinga i promocija od države je samo u 2009. godini dobila više od 40 milijuna kuna.

Ispitivanje u USKOK-u, a sutra pred Županijski sud

Tijekom poslijepodneva, Nevenka Jurak i još dvije neimenovane osobe prepraćene su u USKOK na ispitivanje. Njen odvjetnik Krešimir Vilajtović za Hinu je potvrdio kako je njegova klijentica optužena za zloporabu službenog položaja.

Odvjetnik Nevenke Jurak istaknuo je u telefonskom razgovoru kako će njegova branjenica biti sutra u 8. 30 privedena u Županijski sud gdje će biti odlučeno o nalogu za provođenje istrage koju je uzatražio USKOK.

"Riječ je o poslovanju između dvije tvrtke, a o čemu se točno radi, ne mogu vam reći jer me sprječava zakon, no mogu vam reći kako nije riječ ni o kakvim poslovima bilo s državom, ministarstvima ili sličnim, s čime su mediji povezivali moju branjenicu", istaknuo je Vilajtović.

Također je demantirao i medijske napise da su privedene neke javnosti poznate osobe, kao ravnatelj Carinske uprave Mladen Barišić ili netke druge poznate osobe.

MUP-ov odjel za odnose s javnošću priopćio je da su policijski službenici PNUSKOK-a, na zahtjev i u suradnji sa USKOK-om, započeli kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana, zbog nezakonitosti u poslovanju više društava u državnom vlasništvu s trgovačkim društvom "Fimi media" d.o.o. Zagreb.

Za navedene osobe se sumnja da su se udružile radi počinjenja kaznenog djela odnosno ostvarivale naplatu fiktivnih računa za nepostojeće usluge, a novac u iznosu od najmanje 16.563.737,00 kuna zadržale za sebe, stoji u priopćenju.

Po završetku kriminalističkog istraživanja USKOK-u je protiv troje osumnjičenika podnesena kaznena prijava.

Vezane vijesti

Otkriven propagandni 'film ceste'

Otkriven propagandni 'film ceste'

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka je 2007. godine za izradu sedam i pol minuta dugog promotivnog filma o uspjesima Sanaderove vlade u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 10.08.10. 16:13

Ma što je diraju?Pa cijeloj Hrvatskoj je jasno kao dan, da tu nema ama baš ništa.Možda jedino sada idu progoni protagonista naglog i nezakonitog bogaćenja iz razloga što sav preostali novac ,koji nije još pokraden i opljačkan,oni pokušavaju sami u cijelosti podjeliti.Bez vladajućih.E to neće ići gospodo neokapitalisti.Ima vlast i sredstva i načine da uzme ono što se htjeli prikriti i bez nje podijeliti.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 10.08.10. 16:16

Nece ici bez lomace.Izviru uvijek novi lopovi.


registracija
16/6/10

nosonja, 10.08.10. 17:13

Ljudi moji,mene je strah, u kakvoj mi to državi živimo????
Ima li ikoga poštenoga i neokaljanoga....ima li....ima li.....NEMA.


registracija
9/1/10

vallone, 10.08.10. 17:54

Je..te, pa sve će nas pohapsiti prije nego što se usude uhititi Njegovu Svetost Sanadera!!!


registracija
9/8/09

vinko12, 10.08.10. 18:31

glavni komunjarski tajkun mesic sidi u hladu i misli da na njega nece doci red za lisice.
Oce, oce kao i na njegovu tajkunsku porodicu koja je pokrala pola Hrvatske, pa sada ganjaju sitne ribe da bi sakrili svoj smrad.


registracija
26/7/09

odredjen, 10.08.10. 19:59

bagra pljackaska, sve su pokrali i jos kradu dok god mogu po Hrvatskoj. Ova HDZ vlada, a ni ostale stranke nista bolje, 100 puta gora nego najgora koruptivna africka drzava!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika