10.08.2010. / 19:42

Autor: Totalsport

Jordan uvodi Pippena u Košarkašku kuću slavnih

Jordan i Pippen jedini su košarkaši koji su sudjelovali u osvajanju svih šest naslova Chicago Bullsa tijekom 90-ih godina prošloga stoljeća

Jordan i Pippen u igračkim danimaJordan i Pippen u igračkim danimaU petak će Košarkaška kuća slavnih uvećati broj svojih stanovnika. Njenim će članovima postati Scottie Pippen, Karl Malone, Jerry Buss i Cynthia Cooper, a svoje će mjesto u povijesti dobiti i olimpijska reprezentacija SAD-a iz Barcelone.

Svakog novog člana Kuće, koja na ovaj način odaje počast zaslužnima u košarci, uvodi jedan od njenih stanovnika. Kako u Pippenovom slučaju i dolikuje, tu će mu čast ukazati najbolji svih vremena i njegov dugogodišnji suigrač, Michael Jordan. "Leteći bik" stanovnik je Košarkaške kuće slavnih od prošle godine.

Jordan i Pippen jedini su košarkaši koji su sudjelovali u osvajanju svih šest naslova Chicago Bullsa tijekom 90-ih godina prošloga stoljeća. Bila je to Jordanova momčad, a Pippen je po mnogima jedna od najboljih drugih "violina" svih vremena, sedmerostruki All-Star igrač i sjajan defanzivac u njoj. Svoju 17 godina dugu karijeru Pippen je zaključio s prosjecima od 16.1 poen, 6.4 skoka i 5.2 asistencije po utakmice.

Karla Malonea, drugog najboljeg strijelca NBA lige svih vremena (36.928 poena) u Kuću će uvesti Willis Reed.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika