11.08.2010. / 08:36

Autor: Martina Čizmić

Afera Fimi-Media: Može li Nevenka Jurak optužiti i Ivu Sanadera?

Zanimljivo je kako je prema nekim informacijama Fimi-media zapravo bila paravan za financiranje HDZ-a

Nevenka JurakNevenka JurakUhićenje Nevenke Jurak, vlasnice tvrtke Fimi-Media odškrinulo je vrata USKOK-u i ostalim istražiteljima u svijet visoke politike i namještanja poslova. Pitanje koje se samo nameće je hoće li to uhićenje i rezultirati novim otkrićima?

Podsjetimo, Nevenka Jurak dospjela je u središte pozornosti nakon što je otkriveno da je bivši premijer Ivo Sanader šefovima državnih tvrtki naložio da sve poslove marketinga i promocije povjere upravo njenoj tvrtki, koja do tad nije imala neki značajniji poslovni uspjeh.

Nakon tog otkrića, klupko se počelo odmotavati. Otkriveno je i kako je Nevenka Jurak bliska prijateljica bivšeg rizničara HDZ-a i ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića, a podrobnijom istragom utvrđeno je i kako je od države dobivala milijunske iznose za svoje usluge.

Njeno uhićenje i ispitivanje u USKOK-u moglo bi rezultirati novim uhićenjima. Kako piše Večernji list, Nevenka Jurak nije bila jedina koja je iskoristila osobno prijateljstvo s utjecajnim ljudima kako bi dobila višemilijunske poslove. Podsjetimo, prije otprilike dva tjedna uhićen je i bivši član Uprave HEP-a Željko Kljaković Gašpić kojeg se sumnjiči da je uzimao mito.

I većina čelnih ljudi iz tvrtki s kojima je Nevenka Jurak sklapala unosne ugovore već se nalazi u Remetincu s pozamašnim popisom optužbi.

No, zanimljivo je kako je prema nekim informacijama Fimi-media zapravo bila paravan za financiranje HDZ-a. Naime, predsjednik uprave Montinga Ljubo Bušić već je javno priznao kako je 600 tisuća kuna koje je dao za mito kako bi dobio unosan posao, završilo kao dar u blagajni HDZ-a.

Stoga ne bi trebalo iznenaditi ukoliko Nevenka Jurak odluči surađivati s istražiteljima i prokaže još koju osobu iz sjene ili možda istražiteljima da dovoljno da se pozabave osobom koja je u trenutku kada se cijela situacija odvijala bila na samom vrhu.

Naravno, tu se onda nameće i logično pitanje - koliko o cijelom slučaju zna premijerka Jadranka Kosor koja je svojevremeno bila u samom vrhu HDZ-a i na usluzi Ivi Sanaderu.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 11.08.10. 08:58

Moze i mora.Ako pak nece,onda neka ona robija 40 godina i neka samo njoj i njzinoj ddjeci oduzmu imovinu.Ako toliko voli Sanadera.
Nas Hrvate su tzv domoljubi vise kostali nego sve cetnicke granate...sve im psujem po redu...


registracija
9/1/10

vallone, 11.08.10. 09:31

...ne može i neće!Jedini koji to mogu su USKOK i Državno tužilaštvo.Budimo realni, gospođa je samo koristila "blagodati" uhodane mašinerije


registracija
25/12/09

trta333, 12.08.10. 08:09

A što bi ga "potapala".Bilo lijepo i njemu i njoj.On bio i ostao faca,premijer u ostavci,a ona kupala lovu i imala veliku proviziju,koju je smestila u banke u inostranstvu.I sva hajka će da prodje za tri dana.Bivši premijer čist,ova će prošetati kroz zatvor i nikom ništa.Pare narodne završile u rukama "odabranih" po posebnoj tehnologiji,koja je ponajviše mafijaška i lopovska,ali država to toleriše izbaranim.A narod zatvaraju za dve štruce hljeba ili šteku cigareta.Eto što ti je "pravna država".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika