14.08.2010. / 12:25

Autor: Martina Čizmić

Milanović: Rebalans proračuna trebao je biti u ožujku, najkasnije srpnju

"Vlada je prihvatila Program gospodarskog oporavka samo tri mjeseca nakon donošenja proračuna za ovu godinu, a uopće ga nije predvidjela u proračunu", ističe Milanović

Zoran MilanovićZoran MilanovićČelni ljudi SDP-a održali su konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnuli na posljednje podatke o zaduženosti Hrvatske i minusu u državnoj blagajni.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović okupljenima je rekao kako rebalans kasni barem mjesec dana, a po njegovom mišljenju trebalo ga je provesti kad se donosio Program gospodarskog oporavka.

"Vlada je prihvatila Program gospodarskog oporavka samo tri mjeseca nakon donošenja proračuna za ovu godinu, a uopće ga nije predvidjela u proračunu", ističe Milanović.

Ponovio je kako je Hrvatska jedina zemlja u regiji koja još uvijek nije izašla iz krize.

"Prihod od početka podbacuju, već smo dosegli planirani deficit za ovu godinu, a sad se najavljuje rebalans o kojem nitko ništa ne zna", ističe Milanović.

Dodaje kako je svima jasno da turizam ne može napuniti državnu blagajnu dovoljno da preživimo do kraja godine.

"Sljedi stezanje remena. Tko je sljedeći, saznati ćemo na izvanrednoj sjednici Sabora koja bi trebala biti sazvana do kraja mjeseca", dodaje Milanović.

I premijerka Jadranka Kosor komentirala je najave o rebalansu proračuna. Ona je istaknula kako zbog ne postizanja dogovora sa sindikatima, Vlada biti prisiljena uštedjeti novac negdje drugdje.

"Morati ćemo štedjeti na mirovinama, naknadama za nezaposlene i naknadama koje smo poljoprivrednicima trebali isplatiti za štetu od poplava. No, bez obzira na to, voditi ćemo računa o socijalno najugroženijim slojevima stanovništva", uvjerava premijerka.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 14.08.10. 13:22

Jesam ljevicar..al' od ovog Milanceta nikakve vajde..iako stalno kritiziram Kosoricu...ipak je ona daleko biolje rijesenje od Milanceta.
Milance je jedan kalkulant tipa Racan...strasljivac,kad god se nesto u drzavi desava njega nema...nema jasan stav oko niciga...konstruktivno suzdrzan..hihihi,nista od njega.


registracija
30/6/10

petrus7, 14.08.10. 14:13

NIste ni vi komunjare ništa bolji. Lesar ima moj glas i samo njemu vjerujem. DOLJE bjeloglava srpska kokoš!!!


registracija
14/8/10

rubix, 14.08.10. 15:43

Pa Lesar je komunjara i to sa srednjom školom... i sad će nam on spasit ekonomiju. Hahahaha... On zna samo kritizirati sve oko sebe, a ne predlaže baš nikakva rješenja. Sdp je danas barem ponudio mjere za stabilizaciju proračuna i spas ekonomije, najlakše je kritizirati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika