14.08.2010. / 12:39

Autor: Totalsport

Pippen i Malone novi stanovnici Kuće slavnih

Michael Jordan je svojom košarkom dotaknuo milijune i milijune ljudi, no možete misliti kakve je osjećaje ostavio na meni - rekao je Pippen

Scottie Pippen i Michael Jordan (Reuters)Scottie Pippen i Michael Jordan (Reuters)Košarkaška Kuća slavnih u Springfieldu ponovno je dobila nadogradnju, odnosno, nove stanovnike koji će odsad pa nadalje biti "besmrtni" u njoj.

Olimpijska reprezentacija SAD-a iz Barcelone 1992. godine dobila je status novog člana Kuće slavnih. Prvi i jedini pravi Dream Team, te gotovo sigurno najbolja momčad koja se ikada okupila u povijesti ovog sporta tog je ljeta osvojila zlatnu medalju u Barceloni, a posljednja prepreka koju su imali bili su sjajni hrvatski košarkaši.

Hrvatsku je predvodio preminuli Dražen Petrović, no sastav je bio popunjen još brojnim velemajstorima ove igre (Toni Kukoč, Dino Rađa, Arijan Komazec, Stojko Vranković, Danko Cvjetičanin i ostali).

Dvojac tog Dream Teama je u petak osjetio i pojedinačnu veliku nagradu, krunu svojih uspješnih karijera. U Kuću slavnih su ušli Scottie Pippen, legendarni košarkaš Chicago Bullsa, te Karl Malone, nekadašnja zvijezda Utah Jazza.

Svakog novog člana Kuće uvodi jedan od njenih stanovnika. Kako u Pippenovom slučaju i dolikuje, tu mu je čast ukazao najbolji svih vremena i njegov dugogodišnji suigrač, Michael Jordan.

- Michael Jordan je svojom košarkom dotaknuo milijune i milijune ljudi, no možete misliti kakve je osjećaje ostavio na meni - rekao je Pippen koji je jedini uz Jordana osvojio svih šest NBA naslova Bullsa tijekom devedesetih godina.

Nažalost, takvo što nije mogao osjetiti Karl Malone koji je sa Johnom Stocktonom činio također veličanstveni duet NBA lige. Oni su u Salt Lake Cityju ostali bez prstena, ali Malone nije ostao bez ulaska u Kuću slavnih. Tamo ga je uveo Willis Reed.

- Tu sam zbog svoje majke, ona ja zaslužna za najviše toga. Hvala i svim ljudima u Utah Jazzu, trenuci s njima su bili nešto posebno - kroz suze je govorio s pozornice Karl Malone.

Osim njih u Kuću slavnih su još primljeni košarkašica Cynthia Cooper, trener Bob Hurley i vlasnik LA Lakersa Jerry Buss.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika