19.08.2010. / 10:22

Autor: Hina

Medvjedi 'čuvali' plantažu kanabisa

Nije rijetkost da policajci pronađu zamke ili se susretnu oči u oči s čuvarima ili psima blizu plantaža marihuane, no ovaj put "čuvari medvjedi" nisu u potpunosti ispunili svoju zadaću

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKanadski policajci nemalo su se iznenadili kada su ustanovili da ilegalnu plantažu kanabisa na zapadu zemlje čuva najmanje 14 crnih medvjeda, izvijestila je savezna policija.

Policajci vjeruju da su dva proizvođača marihuane, uhićena tijekom njihove akcije, koristila hranu za pse kako bi privukli medvjede na svoje imanje u Britanskoj Kolumbiji te na taj način od nje udaljili potencijalne kradljivce, izjavio je poručnik kanadske savezne policije Fred Mansveld.

Nije rijetkost da policajci pronađu zamke ili se susretnu oči u oči s čuvarima ili psima blizu plantaža marihuane, no ovaj put "čuvari medvjedi" nisu u potpunosti ispunili svoju zadaću.

"Ovi su bili vrlo pitomi. Sjedili su i gledali u nas. Štoviše, jedan se mirno popeo na krov policijskog automobila, ondje se malo zadržao i sišao", kazao je Mansveld.

Crni medvjedi nisu ugrožena vrsta i u Kanadi ih živi puno. Odrasli obično žive sami. Protuzakonito ih je hraniti. "Ako se crni medvjed navikne na hranu koju jedu ljudi, obično se na to navikne, postane nesposoban za samostalan život u prirodi, što najčešće završava njegovim ugibanjem", objasnio je Mansveld.

Vezane vijesti

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na "sex hour" u četvrtak navečer s partnericom ili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika