19.08.2010. / 16:59

Autor: Hina

Lijanović: Kosor vraća dug HDZ BiH jer su oni poduprijeli ustavne promjene u RH

"Ovo je još jedan pokazatelj da HDZ BiH i dalje namjerava po mišljenje ići u Zagreb, da ne sluša vapaj Hrvata u BiH", stoji u pisanoj Lijanovićevoj izjavi

Jerko Ivanković LijanovićJerko Ivanković LijanovićDopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Jerko Ivanković Lijanović, koji je i kandidat za člana predsjedništva na skorašnjim izborima u BiH, oštro je u četvrtak kritizirao potporu predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor sestrinskoj stranci HDZ BiH, tvrdeći da je riječ o vraćanju dugova.

Lijanović tvrdi da Kosor vraća dug HDZ-u BiH zbog njegove potpore ustavnim promjenama u RH koje su po njegovu mišljenju štetne za Hrvate u BiH.

U Lijanovićevoj izjavi navodi se da je potpora predsjednice Kosor HDZ-u BiH proistekla "zbog izdajničke potpore promjenama ustava u RH od strane HDZ BiH".

"Tom prilikom izdani su Hrvati u našoj zemlji. Ovo je još jedan pokazatelj da HDZ BiH i dalje namjerava po mišljenje ići u Zagreb, da ne sluša vapaj Hrvata u BiH", stoji u pisanoj Lijanovićevoj izjavi.

Dodaje da je Hrvatima u BiH ponovno "poslana poruka da vodstvo HDZ-a Hrvatske i dalje podržava podređeni položaj Hrvata u BiH koji forsira HDZ BiH".

Predsjednica Vlade RH i HDZ-a Jadranka Kosor podržala je u srijedu dopredsjednicu HDZ-a BiH Borjanu Krišto koja je kandidat ove stranke za hrvatskog člana predsjedništva BiH na predstojećim izborima u toj zemlji. Kosor je na središnjoj proslavi obilježavanja 20 godina od utemeljenja HDZ-a BiH pozvala sestrinsku stranku u BiH da radi na okupljanju hrvatskih političkih predstavnika u BiH.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 20.08.10. 00:04

ajde seljačino sjaši


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika