20.08.2010. / 12:50

Autor: Martina Čizmić

Milanović: Umjesto da oporezujemo banke, oporezujmo dividende i kapitalnu dobit

"Donese li se ovakva odluka ona bi bila iznimno štetna, a služila bi samo za krpanje proračuna i smanjivanje deficita", istaknuo je Milanović

Zoran MilanovićZoran MilanovićŠef SDP-a Zoran Milanović otvoreno je pozvao premijerku Jadranku Kosor da se što prije očituje namjerava li uvesti porez na aktivu banaka. Milanović je na konferenciji za novinare premijerku upitao i da li je svjesna koliku bi štetu izazvala takvim uvođenjem poreza.

"Nisam ni sanjao da ću se naći u situaciji da govorim ne u korist banaka nego u prilog zdravog razuma", istaknuo je Milanović. Podsjetio je i kako je još prošle godine SDP predlagao uvođenje poreza na kamate veće od 9 posto. Tada je njihov prijedlog odbijen.

"Donese li se ovakva odluka ona bi bila iznimno štetna, a služila bi samo za krpanje proračuna i smanjivanje deficita", istaknuo je Milanović te još jednom ponovio SDP-ov prijedlog da se oporezuje luksuz kroz porez na dividendu i kapitalnu dobit.

Ponovio je ono što posljednjih mjeseci ističu svi ekonomski analitičari, a to je da Hrvatska ove godine neće zabilježiti gospodarski rast. Zbog toga je ponovno istaknuo kako se SDP zalaže za razuman rebalans proračuna, pogotovo jer, tvrdi, Vlada nije predvidjela uštedjeti niti jednu jedinu kunu na strani rashoda u proračunu za 2010.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika