22.08.2010. / 15:39

Autor: Hina

Australska premijerka nije osvojila većuinu: Slijede pregovori o formiranju vlade

Julia Gillard (48) koja je u lipnju postala prva premijerka Australije, nije uspjela osvojiti većinu mjesta u parlamentu kako su joj predviđale ankete prije nekoliko tjedana

Julia GillardJulia GillardAustralska premijerka Julia Gillard obećala je u nedjelju političku stabilnost zemlje unatoč opasnosti od ustavne paralize nakon što nijedna stranka nije ostvarila većinu u parlamentu na prijevremenim parlamentarnim izborima.

Julia Gillard (48) koja je u lipnju postala prva premijerka Australije, nije uspjela osvojiti većinu mjesta u parlamentu kako su joj predviđale ankete prije nekoliko tjedana.

Prema projekcijama državne televizije ABC, laburisti i konzervativci će dobiti po 73 mjesta, ili tri manje od potrebne većine.

Julia Gillard izjavila je da namjerava pregovarati o formiranju vlade i obvezala se da će nastaviti upravljati u stabilnosti, sukladno demokratskim načelima.

Laburistička stranka Julie Gillard je započela pregovore s neovisnim zastupnicima i zelenima.

Vezane vijesti

Wen: Stabilnost Europe je u interesu Kine

Wen: Stabilnost Europe je u interesu Kine

Stabilna Europa je u interesu Kine, ocijenio je kineski premijer Wen Jiabao u izjavama objavljenim u nedjelju nakon posjeta njemačke kancelarke… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 22.08.10. 17:05

Koalicije su nužno zlo,mirovanje i stagnacija na mjestu.neka o tome razmisle i naši glasači o onima koji će koalirati i s crnim vragom,samo da ova zemlja ne krene nikuda.nadam se da će netko australskoj premijerki dojaviti da mi imamo samonametnutu premijerku.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika