25.08.2010. / 15:14

Autor: Andrea Belin

Mršavljenje bez dijete: Prije svakog obroka popijte 2 čaše obične vode

Istraživanje je pokazalo da su osobe koje su prije obroka pile običnu vodu u tri mjeseca u prosjeku smršavile sedam do osam kilograma

Da dvije čaše obične vode prije svakog obroka otapaju više kalorija nego bilo koji drugi 'čaroban' napitak za koji je potrebno izdvojiti ogromne količine novca, rezultati su najnovijeg istraživanja skupine američkih znanstvenika.

Naučnici su tijekom tri mjeseca promatrali dvije skupine ispitanika. Jedna skupina je dvanaest tjedana prakticirala rigorozne dijete dok je druga grupa prije svakog obroka konzumirala običnu vodu.

Pokazalo se da su osobe koje su prije obroka pile običnu vodu u prosjeku smršavile sedam do osam kilograma za razliku od osoba koje su se suzdržavale od omiljenih slastica i uspjele skinuti samo pet kilograma.

Znanstvenici tvrde da voda popunjava želudac pa uslijed toga nije moguće unijeti velike količine hrane, a osim toga riječ je o tekućini koja ne sadrži kalorije.

Vezane vijesti

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Mnoge žene koje poznajem trude se biti što mršavije, odnosno, održavati svoju tjelesnu težinu što više u granicama koje su im zadali drugi ili su pak… Više

Komentari

registracija
13/10/09

branimir, 25.08.10. 22:51

S obzirom na ovo stanje kakvo je i na ono kakvo će na biti, dobro je početi trenirati s vodom. To si još uvijek možemo priuštiti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika