01.09.2010. / 09:00

Autor: Andrea Belin

Oprez: Stres na radnom mjestu može uzrokovati dijabetes

Kako pokazuje najnovije istraživanje koje su proveli izraelski znanstvenici sa Sveučilišta u Tel Avivu, uslijed negativne atmosfere na radnom mjestu javlja se dijabetes tipa 2

Stres na radnom mjestu posljednje vrijeme nije ništa neobično za većinu ljudi, osobito kada je samo pitanje dana kada će uslijediti otkaz, ali s obzirom na manjak radnih mjesta, rijetki su oni koji uspiju pronaći idealan posao.

No, s druge strane ne bi se trebali nervirati jer stres je uzročnik mnogih bolesti, a kako pokazuje najnovije istraživanje koje su proveli izraelski znanstvenici sa Sveučilišta u Tel Avivu, uslijed negativne atmosfere na radnom mjestu javlja se dijabetes tipa 2.

Naučnici su promatrali 677 zaposlenih osoba srednje životne dobi i ustanovili su da osobe pogođene stresom imaju dvostruko veći rizik da obole od dijabetesa tipa 2.

Ukoliko ste i vi primijetili da na poslu osjećate nervozu, za početak pokušajte dovoljno spavati, bavite se nekom fizičkom aktivnošću i promijenite prehranu.

Vezane vijesti

Stres smanjuje mozak

Stres smanjuje mozak

Emotivni stres od prošlogodišnjeg tsunamija u Japanu kod nekih je preživjelih doveo do smanjivanja mozga, utvrdili su japanski znanstvenici koji su… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 01.09.10. 12:40

a onda i smrt


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika