07.09.2010. / 17:42

Autor: Hina

Netanyahu: Nema jamstva da će mirovni pregovori uspjeti

Nedavno pokrenuti izravni pregovori između Izraela i Palestinaca "važan su korak" u pokušajima postizanja sporazuma između dviju strana, ali nema jamstva da će uspjeti, izjavio je u utorak izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Benjamin NetanyahuBenjamin NetanyahuNedavno pokrenuti izravni pregovori između Izraela i Palestinaca "važan su korak" u pokušajima postizanja sporazuma između dviju strana, ali nema jamstva da će uspjeti, izjavio je u utorak izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

"Svakako da ima puno zapreka, puno skeptika i puno razloga za sumnje, ali moramo pokušati postići mir", rekao je Netanyahu u kratkoj poruci Izraelcima snimljenoj povodom obilježavanja židovske nove godine koja počinje u srijedu u zalaz sunca.

Kazao je da Izrael pokušava postići sporazum "u dobroj vjeri, ali ne naivno" te da će se bilo kakav sporazum s Palestincima morati temeljiti na dva kriterija: sigurnosti i priznavanju Izraela kao židovske države.

"Ako od nas traže da priznamo palestinsku državu onda je prirodno i poželjno da mi zatražimo od druge strane da prizna židovsku državu", rekao je izraelski premijer.

Vezane vijesti

Mimica: Nije vrijeme za stečena prava

Mimica: Nije vrijeme za stečena prava

Potpredsjednik Vlade i čelnik Vladina pregovaračkog odbora o Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU) za javne službe Neven Mimica izjavio je nakon… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika