09.09.2010. / 08:47

Autor: Hina

Matanićev film "Majka asfalta" na festivalu u Južnoj Koreji

Scenarij za "Majku asfalta" napisali su Tomislav Zajec i Dalibor Matanić, nagrađeni na "Balkan film fundu" u Solunu. Glavne uloge u filmu odigrali su Marija Škaričić, nagrađena ove godine Zlatnom arenom na festivalu u Puli, Janko Popović Volarić, Krešimir Mikić i Noa Nikolić

Dalibor MatanićDalibor MatanićDugometražni igrani film "Majka asfalta" redatelja Dalibora Matanića imat će međunarodnu premijeru na vodećem azijskom 15. međunarodnom filmskom festivalu u Pusanu u Južnoj Koreji, u sklopu programa World Cinema, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Prema pojašnjenju izbornika festivala, namjera je tog elitnog programa pokazati nove tendencije u svjetskoj kinematografiji kroz filmove poznatih redatelja.

Program World Cinema ove će godine prikazati 75 filmova iz čak 37 zemalja, a većinom će to biti svjetske premijere.

Scenarij za "Majku asfalta" napisali su Tomislav Zajec i Dalibor Matanić, nagrađeni na "Balkan film fundu" u Solunu. Direktor fotografije je Vanja Černjul, a glavne uloge u filmu odigrali su Marija Škaričić, nagrađena ove godine Zlatnom arenom na festivalu u Puli, Janko Popović Volarić, Krešimir Mikić i Noa Nikolić.

Petnaesto izdanje vodećeg azijskog filmskog festivala, koji posjeti i do 200.000 gledatelja te više od 1500 novinara, održat će se od 7. do 15. listopada 2010.

Matanićev film će u hrvatsku distribuciju krenuti u prosincu ove godine u distribuciji Continental filma.

Snimljen je u produkciji zagrebačke Kinorame i u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Vezane vijesti

Odvedeš par luđaka u izolaciju i vidiš na što su spremni

Odvedeš par luđaka u izolaciju i vidiš na što su spremni

Dalibor Matanić jedno je od rijetkih režiserskih imena koje je poznato široj domaćoj publici. Tu je popularnost stekao filmskim hitovima kao što su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika