08.09.2010. / 19:05

Autor: Nacionalova redakcija

Sanader ponovno izvan Hrvatske: Bivši premijer ipak može odbiti svjedočiti o Ini

Izgleda kako bivši premijer neče niti primiti poziv za svjedočenje pred povjerenstvom jer je Večernji list od njegova prijatelja Jerka Rošina saznao kako je Sanader ponovno otišao izvan Hrvatske, a u inozemstvu bi se trebao zadržati idućih mjesec dana

Ivo SanaderIvo Sanader"Bivši premijer Ivo Sanader može, temeljem članka 16. Zakona o istražnim povjerenstvima, uskratiti svjedočenje ili može biti oslobođen dužnosti svjedočenja pred istražnim povjerenstvom ako bi se svjedočenjem izvrgnuo kaznenom progonu", izjavila je za Večernji list predsjednica povjerenstva Dragica Zgrebec (SDP).

Ona je istovremeno i demantirala da će Sanader završiti u zatvoru ako se ne odazove na poziv istražnog povjerenstva. Naime, Zgrebec kaže kako su prema članku 25. Zakona predviđene kazne za neodazivanje na zahtjev povjerenstva, i to novčana kazna od 50 tisuća do milijun kuna ili kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina za osobu koja ne dostavi istražnom povjerenstvu dokumentaciju koju je zatražilo.

"No, mi smo saborsko tijelo i o svom radu izvještavamo Sabor, ali ne sankcioniramo osobe koje se ne odazovu kao svjedoci, to radi sud", kaže Dragica Zgrebec.

Ona je najavila je da će 13. rujna povjerenstvo saslušati svjedočenja Slavka Linića, Ljube Jurčića i Tomislava Dragičevića, a 14. rujna Ivana Šukera, Damira Polančeca i Zoltana Aldotta.

Izgleda kako bivši premijer neče niti primiti poziv za svjedočenje pred povjerenstvom jer je Večernji list od njegova prijatelja Jerka Rošina saznao kako je Sanader ponovno otišao izvan Hrvatske, a u inozemstvu bi se trebao zadržati idućih mjesec dana.

Dragica Zgrebec je potvrdila kako je Sanaderu 1. rujna poslan poziv za svjedočenje 14. rujna i sada od pošte očekuju obavijest je li poziv uručen. Ukoliko nije, Sanaderu će istražno povjerenstvo slati pozive do 23. listopada, kad je zadnji dan rada povjerenstva za Inu.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 08.09.10. 20:33

bjegunac


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 08.09.10. 23:03

Nije mi jasno "Ponovi izvan Hrvatske"Pa zar se bio vratio otkako je zazdio u SAD


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika