10.09.2010. / 19:39

Autor: Hina

Nagrade "Dražen Petrović" Barbari Matić, Filipu Hrgoviću i košarkašima

Nagrade su dobili judašica Barbara Matić, boksač Filip Hrgović, te muška i ženska kadetska košarkaška reprezentacija

Filip Hrgović (Foto: Luka Klun/PIXSELL)Filip Hrgović (Foto: Luka Klun/PIXSELL)U sklopu proslave 19. obljetnice osnutka Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) danas su u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović dodjeljene Nagrade Dražen Petrović najperspektivnijim mladih hrvatskim športašima.

Nagrade su dobili judašica Barbara Matić, boksač Filip Hrgović, te muška i ženska kadetska košarkaška reprezentacija.

Barbara Matić je na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru osvojila dvije brončane medalje, a Filip Hrgović je svjetski juniorski prvak u superteškoj kategoriji, dok su košarkaši osvojili zlato na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori, a u djevojke bile druge na EP-u u Grčkoj.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša istaknuo je da su svi dobitnici nagrada bili uključeni u neki od razvojnih programa za pomoć mladim športašima kojega danas koriste više od 300 športaša i 70-ak trenera.

Član Međunarodnog olimpijskog odbora i počasni predsjednik HOO-a Antun Vrdoljak poručio je mladim športašima da sljede primjer Dražena Petrovića jer im je to najbolja garancija da će uspjeti u športu kojim se bave.

Nagrada "Dražen Petrović" dodjeljuje se darovitim mladim športašima i ekipama u obje konkurencije za izvanredne športske rezultate i športski razvoj. Nazvana po Draženu Petroviću, jednom od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja (OI Los Angeles 1984., Seoul 1988. i Barcelona 1992.) tragično preminulom 1993. godine , ustanovljena je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora 9. rujna 2006. Prvi put dodijeljena je u rujnu 2007. godine u povodu proslave Hrvatskog olimpijskog dana (dana kada je osnovan HOO).

Nagrada se sastoji od povelje sa stiliziranim likom Dražena Petrovića i novčanog iznosa. Športašica i športaš dobivaju novčanu nagradu u bruto iznosu od 20.000,00 kuna, a član ženske i muške ekipe dobivaju po 2.000,00 kuna bruto.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika