10.09.2010. / 20:25

Autor: Hina

Vojni čelnici bosanskih Srba mogli bi zbog Srebrenice ponovno pred sud

Vujadinu Popoviću, Ljubiši Beari i Dragi Nikoliću, nekadašnjim visokim dužnosnicima vojne službe sigurnosti, treba se ponovno suditi za genocid, dok Radivoju Miletiću, bivšem zamjeniku načelnika glavnog stožera, treba ponovno suditi za ubojstva, dodaje tužiteljstvo

Tužiteljstvo Međunarodnog kaznenog suda (ICTY) u Haagu uložilo je žalbe na presude šestorici bivših čelnika vojske bosanskih Srba, osuđenim za zločine povezane s pokoljem tisuća muslimana u Srebrenici 1995. godine.

Sve vojne dužnosnike bosanskih ICTY je osudio u lipnju. Sud je u petak rekao da je tužiteljstvo uložilo žalbu na neke zaključke.

Vinku Pandureviću, zapovjedniku vojske bosanskih Srba, treba se ponovno suditi za zločine protiv čovječnosti počinjene protiv bosanskih muslimana a njegova se 13-godišnja zatvorska kazna treba u skladu s time povećati, reklo je tužiteljstvo.

Vujadinu Popoviću, Ljubiši Beari i Dragi Nikoliću, nekadašnjim visokim dužnosnicima vojne službe sigurnosti, treba se ponovno suditi za genocid, dok Radivoju Miletiću, bivšem zamjeniku načelnika glavnog stožera, treba ponovno suditi za ubojstva, dodaje tužiteljstvo.

Milanu Gveri, pomoćniku zapovjednika za moral, pravna i vjerska pitanja, treba se suditi za zločine protiv čovječnosti i njegovu kaznu od pet godina zatvora treba znatno povećati, reklo je tužiteljstvo.

Popović i Beara proglašeni su krivim za genocid u Srebrenici i osuđeni na kaznu doživotnog zatvora. Nikolić je dobio 35 godina a zapovjednik postrojbe specijalne policije Ljubomir Borovčanin osuđen je na 17 godina zatvora za pomaganje i podržavanje ubojstva, istrebljenja i progona. Miletić je osuđen na 19 general Pandurević na 13 godina zatvora. General Milan Gvero dobio je pet godina zatvora zbog progona muslimana iz enklava Srebrenice i Žepe.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 10.09.10. 22:13

Ma Srbi su 99 posto odgovorni za organizirani zločin i genocid na prostorima bivše Juge.Koga god da spomeneš nositelj je hipoteke krivca za zločin protiv čovječnosti.Ipak je to indoktrinacija preko 200 godina stara i jednostavno je svaki Srbin "bolestan"od čežnje za "velikom Srbijom".Ozdravljenje bi trebalo biti duuuuugo i teeeeško ali nema dobrog doktora.EU definitivno nije dorasla.Da je,Dodik bi već bio izbrisani.Ovako...!?


registracija
30/5/10

Heli, 10.09.10. 22:27

Kad uporedimo ova sudjenja u Hagu sa onim sudjenjima njemackim fasistima poslije Drugog svjetskog rata, onda vidimo da su kazne blage, da sudjenja dugo traju, da osumnjiceni zlocinci imaju maksimalna prava koja zloupotrebljavaju za produzenje sudjenja itd.Sve je to trebalo da traje puno krace, jer su stvari sasvim jasne, bar kod vecine osumnjicenih zlocinaca.

Indoktrinacija idejom Velike Srbije je jako snazna kod svih Srba.To vidimo danas po tome koliko podrzavaju svoje zlocine, koje slave kao heroje, nose majce sa njihovim likovima itd.

Otrijeznit se nece nikad, jer novi politicari poput Dodika, Seselja, Nikolica pa i mnogih demokratski orjentiranih politicara tipa Tadica, Jeremica isto tako rade na tome, da se ideja velike Srbija sacuva u glavama svih Srba. Tu je i skolski sistem, nastavni planovi i programi preko kojih se maldi truju idejom Velike Srbije.

Genocid koji su pocinili nikad nece biti zaboravljen, jer se on pominje u svim svjetskim udzbenicima historije izuzev u Srbiji i RS.Tako ce Srbi za sva vremena ostati zigosani za nedjela koja su pocinili. Ni svijet nije vise toliko na njihovoj strani kao sto je bio


registracija
3/9/10

mudroser, 10.09.10. 23:04

Pa procitajte njihovu stampu i sve ce vam biti jasno. Njihov akademik Dobrica Cosic je rekao da je za srbina laz casna.
I ovo sto citav svijet objavljuje da su priznali Kosovo u UN oni pisu da su pobjedili. kao da nemaju intenet.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika