12.09.2010. / 13:21

Autor: Nacional.hr

Sumrak uma u New Yorku: Pogledajte kako su Amerikanci ipak zapalili Kuran

Nizozemski desničarski političar Geert Wilders, koji zastupa mišljenje da je islam uporediv sa fašizmom, rekao je okupljenoj grupi da se plan izgradnje islamskog kulturnog centra ne smije ostvariti

Paljenje Kurana u centru New Yorka (Foto: Reuters)Paljenje Kurana u centru New Yorka (Foto: Reuters)Obilježavanje obljetnice napada 11. rujna u SAD-u nažalost nije prošlo bez incidenata. Iako je kontroverzni pastor Jones odustao od sulude ideje paljenja Kurana, neki se njegovi sljedbenici očito nisu poveli njegovim primjerom.

Jedan od prosvjednika protiv izgradnje centra je trgao stranice iz Kurana i palio ih uz obrazloženje da i 'oni pale američku zastavu'.. Drugi muškarac je trgao stranice kopije islamske svete knjige te preko hlača "brisao" stražnjicu listovima. Video je objavljen na YouTubeu uz upozorenje da se radi o potencijalno uvredljivom i neprimjerenom sadržaju.

Kuran je, uz još nekoliko islamskih knjiga, spaljen u Springfieldu u Tennesseeju, a evangelistički pastor Bob Old rekao je kako je uvjeren da radi ispravnu stvar i da je Kuran knjiga mržnje, a ne ljubavi.

Nizozemski desničarski političar Geert Wilders, koji zastupa mišljenje da je islam uporediv sa fašizmom, rekao je okupljenoj grupi da se plan izgradnje islamskog kulturnog centra ne smije ostvariti.

"Ne smijemo nikada dati slobodne ruke onima koji nas žele pokoriti. Povucite taj potez kako New York ne bi postao Nova Meka", rekao je Wilders demonstrantima.

Vezane vijesti

Uskoro nova verzija njujorškog žutog taksija

Uskoro nova verzija njujorškog žutog taksija

Gradonačelnik New Yorka Michael Boomberg u utorak je predstavio novu unaprijeđenu verziju poznatog njujorškog žutog taksija s USB priključcima koji… Više

Komentari

registracija
27/8/10

ciglanailovac, 13.09.10. 09:29

Cudna je ta Americka demokracija,svugdje u svjetu napadaju,otvaraju ratna zarista,a sve pod izlikom "islamskog terorizma",dok ovi "Islamski teroristi"nigdje ne napadaju,niti imaju s cim to i ostvariti,ali najveca je odbrana napad.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika