15.09.2010. / 13:15

Autor: Nacional.hr

Kreće 'inspekcijski tsunami': Braća Pivac prvi na udaru zbog 'afere meso'

Inspekcijski nadzor plod je anonimne predstavke koju je podnio carinik iz Ploča. U predstavci se tvrdi da ta tvrtka skladišti 2000 tona mesa u nezadovoljavajućim uvjetima, u skladištu unutar Luke Ploče

Neven, Tonči i Ivica Pivac, članovi Uprave tvrtke PivacNeven, Tonči i Ivica Pivac, članovi Uprave tvrtke PivacDržava pokreće akciju u aferi meso . Prvi koji će se naći pod povećalom Ministarstva poljoprivrede je industrija Braća Pivac iz Vrgorca, za koju se sumnja da krši niz propisa.

Inspekcijski nadzor plod je anonimne predstavke koju je podnio carinik iz Ploča. U predstavci se tvrdi da ta tvrtka skladišti 2000 tona mesa u nezadovoljavajućim uvjetima, u skladištu unutar Luke Ploče, a zauzvrat Pivci financiraju lokalne visokorangirane HDZ-ovce, piše Jutarnji list.

Navodno je riječ o Mladenu Barišiću, ravnatelju Carinske uprave i bivšem rizničaru HDZ-a, te Luki Bebiću, članu predsjedništva HDZ-a i predsjedniku Sabora. Ministarstvo poljoprivrede potvrdilo je da se obavlja inspekcijski nadzor po navodu iz anonimne predstavke.

"Nakon inspekcijskoga nadzora koji će utvrditi postoje li nepravilnosti koje su navedene u napisu koji je objavio Jutarnji list 15. rujna 2010., Uprava tvrtke Mesna industrija Braća Pivac d.o.o., veseli se inspekcijskom pregledu te očekuje da nadležne inspekcije obavijeste medije o nalazu", stoji u priopćenju za medije Mesne industrije Braća Pivac d.o.o.

Izražavaju i zadovoljstvo i vesele se inspekcijskom nadzoru, kojim će se, tvrde, doći u sferu konkretnih činjenica, a maknut će se, kako navode, iz područja rekla-kazala anonimnog veterinara, anonimnog carinika i ostalih anonimnih izvora informacija.

Vezane vijesti

Masovna tučnjava popova i puka zbog pečenih prasića

Masovna tučnjava popova i puka zbog pečenih prasića

Prema pisanju beogradskog Blica u mjestu pokraj Modriče u Bosni i Hercegovini potuklo se 40 pravoslavnih vjernika i svećenika nakon svađe oko pečenja… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 15.09.10. 14:24

Zna li netko gdje je Vrgorac?Na samoj granici sa Hercegovinom.Slučajno ili ne ali nitko se nebi trebao usuditi povezivati taj mentalitet poštenjačina sa kojekakvim zemljacima.I kako netko reče;Hercegovci su snalažljiv narod ali pošten.Naravno,samo neka je pokriveno prilagođenim i rastezljivim zakonima oni funkcioniraju besprijekorno.Ostali stoj!Zakon!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika