15.09.2010. / 14:03

Autor: Hina

Umjetnici Zagreba gostuju u Pečuhu

Program predstavljanja Zagreba u Pečuhu završava večeras koncertom studenata zagrebačke Muzičke akademije, dobitnika rektorovih nagrada, među kojima su Srđan Bulat, Marie Spaemann, Đenana Šehanović i Kaja Farszky

Oliver FrljićOliver FrljićPredstavom "Strah u ulici lipa" kazališta Žar ptica danas je počelo gostovanje zagrebačkih umjetnika u Pečuhu, dugogodišnjem gradu-prijatelju Zagreba i ovogodišnjem europskom gradu kulture.

Taj klasik hrvatske književnosti Milivoja Matošeca, u režiji Olivera Frljića, bavi se aktualnom temom zlostavljanja među djecom, a u Hrvatskoj je predstava već imala i svoju stotu izvedbu.

Uz tu predstavu, u Pečuhu se u okviru projekta "Mladi za mlade" predstavlja nova zgrada Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, a Muzej će se predstaviti i rijetkom zbirkom video radova od 1973. do 2009. Sanje Iveković, Dalibora Martinisa, Željka Kipkea, Gorana Trbuljaka i drugih.

Program predstavljanja Zagreba u Pečuhu završava večeras koncertom studenata zagrebačke Muzičke akademije, dobitnika rektorovih nagrada, među kojima su Srđan Bulat, Marie Spaemann, Đenana Šehanović i Kaja Farszky.

Na Danu grada Zagreba u Pečuhu sudjeluje i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, uz svog kolegu gradonačelnika Pečuha, Zsolta Pavu. Program se održava u Domu Miroslava Krleže i Domu umjetnosti i književnosti.

Vezane vijesti

Furiozna hrvatska shizofrenija

Furiozna hrvatska shizofrenija

Odmah nakon Nove godine, točnije u subotu, 7. siječnja, ansambl Gavelle praizvest će novo djelo Dubravka Mihanovića "Prolazi sve" u kojem taj mladi i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika