17.09.2010. / 10:35

Autor: Hina

Patten: Prvi dan Papina posjeta ocijenjen kao 'veličanstven'

Patten se pohvalno očitovao o "kajanju" što ga je Papa izrekao zbog pedofilskih skandala katoličkih svećenika. Benedikt XVI. je u četvrtak ujutro u zrakoplovu na putu u Škotsku rekao da "crkvene vlasti nisu bile dovoljno pozorne"

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Prvi dan Papina posjeta Velikoj Britaniji bio je "veličanstven", ocijenio je u petak Chris Patten, izaslanik premijera Davida Camerona za organizaciju putovanja, koji je rekao da je Benediktu XVI. u četvrtak u Škotskoj priređen "srdačan" doček.

"Bilo je veličanstveno", rekao je Chris Patten na valovima BBC4, komentirajući posjet Svetog Oca Škotskoj, u četvrtak, prvog dana četverodnevnog pohoda Velikoj Britaniji.

Papu je na ulicama Edinburgha dočekalo 125.000 ljudi, po procjeni policije, a na misi na otvorenom u Glasgowu sudjelovalo je 70.000 vjernika, objavila je Sveta Stolica.

Patten se pohvalno očitovao o "kajanju" što ga je Papa izrekao zbog pedofilskih skandala katoličkih svećenika. Benedikt XVI. je u četvrtak ujutro u zrakoplovu na putu u Škotsku rekao da "crkvene vlasti nisu bile dovoljno pozorne".

Patten je ipak istaknuo da "kajanje koje su izrazili Papa i biskupi ne briše tragove" skandala.

Odgovarajući u petak, kada se Papa u Londonu treba sastati s vrhom Anglikanske crkve kako bi smanjio napetosti između dviju Crkava, na novinarsko pitanje Patten je ocijenio da Papa i canterburyjski nadbiskup Rowan Williams, poglavar Anglikanske crkve, "odašilju zapravo istu poruku".

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika