19.09.2010. / 10:48

Autor: Hina

Oslobođeni osumnjičeni za terorizam za Papina posjeta Londonu

Šest muškaraca privedenih u petak u Londonu i osumnjičenih za "teroristički čin" vezano uz državnički posjet Pape Benedikta XVI. oslobođeni su i po nijednoj točki optužnice nisu proglašeni krivima, objavio je Scotland Yard u nedjelju ujutro.

Papa je nastavio posjet po planuPapa je nastavio posjet po planuŠest muškaraca privedenih u petak u Londonu i osumnjičenih za "teroristički čin" vezano uz državnički posjet Pape Benedikta XVI. oslobođeni su i po nijednoj točki optužnice nisu proglašeni krivima, objavio je Scotland Yard u nedjelju ujutro.

Šest muškaraca "pušteno je u subotu navečer i ujutro u nedjelju i odbačene su sve točke optužnice", piše u priopćenju londonske policije.

Scotland Yard objavio je u petak ujutro uhićenje pet muškaraca u dobi između 26 i 50 godina koje je sumnjičio da su "naručili, pripremili ili inspirirali" teroristički čin. Šesta osoba privedena je tijekom popodneva.

Prvih pet osumnjičenih uhićeno je prije zore u skladištu tvrtke za usluge čišćenja Veolia Environment za koju su radili u sektoru parlamenta i Westministerske opatije koji su bili na putanji službenog Papinog posjeta.

Papa je nastavio posjet ne mijenjajući ništa u programu.

"Nikada nismo pridavali veliku važnost tim uhićenjima", izjavio je u subotu glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi ocjenivši "pretjeranim komentare medija" u kojima su govorili o "muslimanskoj zavjeri oko ubojstva Pape" ili namjeri osumnjičenih da "dignu u zrak Papu uz pomoć bombi skrivenih u kantama za smeće".

Zadnjeg dana posjeta V. Britaniji, Benedikt XVI. trebao bi posjetiti Birmingham gdje će proglasiti svecem kardinala Johna Henryja Newmana, anglikanskog pastora preobraćena na katolicizam 1845. na misi na otvorenom na kojoj se očekuje 60.000 osoba.

Papa će se potom susresti s biskupima i krenuti u zračnu luku Birminghama gdje je predviđena posljednja ceremonija na kojoj će premijer David Cameron održati govor.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 19.09.10. 11:08

Čistač mafija se ovaj put izvukla ali drugi put sigurno neće.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika