19.09.2010. / 15:31

Autor: Hina

Koha Ditore: Tadić i Thaci pripremaju se razgovarati o Kosovu

Kosovski premijer Hashim Thaci i srbijanski predsjednik Boris Tadić sastat će se idućega tjedna s dužnosnicima EU-a s kojima će razgovarati o mogućnosti izravnih razgovora između Prištine i Beograda, objavio je kosovski dnevnik Koha Ditore pozivajući se na diplomatske izvore.

Boris Tadić (Reuters)Boris Tadić (Reuters)Kosovski premijer Hashim Thaci i srbijanski predsjednik Boris Tadić sastat će se idućega tjedna s dužnosnicima EU-a s kojima će razgovarati o mogućnosti izravnih razgovora između Prištine i Beograda, objavio je kosovski dnevnik Koha Ditore pozivajući se na diplomatske izvore.

Njih će se dvojica u New Yorku susresti s povjerenicom EU-a za vanjsku politiku Cathrine Ashton. Prvi sastanak bit će "simboličan", odnosno trebao bi Thacija i Tadića dovesti za isti stol ili barem uključiti "stisak ruke", piše Koha Ditore.

List prenosi diplomatske izvore koji kažu da EU "nastavlja intenzivne konzultacije s obje strane" i želi početak razgovora Beograda i Prištine što je prije moguće.

EU se nada da će razgovori početi prije 26. listopada i sastanka ministara vanjskih poslova EU-a o Srbiji, prenosi list.

Stručnjaci smatraju da će se dvije strane usredotočiti na praktična pitanja kao što su trgovina, carina i borba protiv kriminala. Oni će bez obzira na to biti i iznimno politički važni, jer bi trebali biti prvi razgovori Srbije sa svojom bivšom pokrajinom otkako je Kosovo proglasilo neovisnost.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika