Objavljeno u Nacionalu br. 775, 2010-09-21

Autor: Robert Bajruši

Završila ljetna fjaka, 'Zoki' uskoro u akciji: SDP kreće u napade na HDZ

U SDP-u pamte poraz na izborima 2007. koji je u velikoj mjeri bio posljedica toga što je u tadašnjoj snažno individualizirnoj kampanji većina birača povjerovala Ivi Sanaderu, a ne Zoranu Milanoviću.

ZORAN MILANOVIĆ želi izbjeći direktne konfrontacije s premijerkomZORAN MILANOVIĆ želi izbjeći direktne konfrontacije s premijerkomNa prošlotjednoj sjednici Središnjeg savjeta SDP-a, donijeta je odluka o početku javne kampanje u kojoj se HDZ namjerava okarakterizirati kao visokokorumpiranu političku stranku.

Premda su neki SDP-ovi zastupnici još prije nekoliko mjeseci predlagali snažnije napade na vladajuću stranku, to se nije desilo i socijaldemokrati su uglavnom mlako reagirali na brojne korupcijske skandale povezane s vladajućom koalicijom, pa čak i na najnovije istupe bivšeg potpredsjenika vlade Damira Polančeca, koji je izjavio kako su u HDZ-u svi znali što se dešava u Ini i Podravci.

SDP-ovci svoju kampanju napada na HDZ nameravaju započeti na saborskom aktualnom satu u srijedu 22. rujna, a navodno će kasnije dodatno zaoštriti kritike. Pritom je zanimljva odluka da se ne ide direktno na Jadranku Kosor jer se smatra kako bi na taj način ujedinili HDZ u obrani svoje šefice. Osim toga, u SDP-u pamte poraz na izborima 2007. koji je u velikoj mjeri bio posljedica toga što je u tadašnjoj snažno individualizirnoj kampanji većina birača povjerovala Ivi Sanaderu, a ne Zoranu Milanoviću.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 21.09.10. 01:53

Ma daj Zoki rano je, pričekaj ti kraj idućeg ljeta.


registracija
6/10/09

pfefer, 21.09.10. 07:17

sereš zoki sad ste se ugojili preko ljeta sadidete polako na zimski san i tako u nedogled


registracija
27/8/09

Lujo1, 21.09.10. 10:08

Mi se vidi kak je HDZ-ju stvarno prigustilo kad su opet odlučili angažirati Zokija da ih napadne.
Ja se još sečam prošlih izbora kad se je HDZ-j u zadnji trenutak spasil od katastrofalnog poraza angažirajući Zokija koji ih je "napal iz svih oružja i oruđa"!


registracija
1/1/70

, 21.09.10. 10:09

A ja jadan mislio da ovaj MAMLAZ spava zimski san. Zasto tvoji ljudi MAMLAZE iz SDPea nesmiju doci u latinicu i pricati o HIPO....ista ste vi govna kao i ADZe zlocinacka bratija.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 21.09.10. 13:09

Zoki, zašto baš sada pred sezonu skijanja?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika