21.09.2010. / 09:56

Autor: Totalsport

ACB: Dario Šarić je totalni košarkaš!

Dario je poseban igrač, košarkaš s talentom, fizičkim i atletskim kvalitetama, te potencijalom kakav u Europi nitko drugi nema niti je imao u posljednjih nekoliko godina

Dario ŠarićDario ŠarićSlužbena internetska stranica španjolske košarkaške lige (ACB) predstavila je hrvatskoga 16-godišnjeg košarkaša Darija Šarića kao najperspektivnijega europskog košarkaša.

"Dario Šarić igrao je ljetos turnir za turnirom. Nastupao je za U18-reprezentaciju na Europskom prvenstvu-u u Litvi, pa potom i na europskoj smotri najboljih 16-godišnjaka u Crnoj Gori. Dobro je također igrao i na prestižnome manhajmskom turniru Albert Schweitzer u travnju. Talentirani je šibenski košarkaš predvodio svaku od momčadi za koju je nastupao. U crnogorskom Baru doveo je hrvatsku do zlatne medalje i osvojio naslov najkorisnijeg igrača turnira", upoznaju na ACB-u svoje čitatelje s krilnim igračem Zagreba u rubrici "Dobrodošli u budućnost".

U finalu crnogorskog turnira Šarić je vodio mlade Hrvate do zlata ostvarivši triple-double, te je postao drugi košarkaš u povijesti kojem je to uspjelo na tom natjecanju nakon Rickyja Rubija 2006. godine.

"O njemu smo već diskutirali na ovom mjestu. Dario je poseban igrač, košarkaš s talentom, fizičkim i atletskim kvalitetama, te potencijalom kakav u Europi nitko drugi nema niti je imao u posljednjih nekoliko godina. Lider je, a s 204 centimetra visine sposoban je napraviti baš sve: predriblati, dodati, šutnuti, skočiti, obraniti, igrati licem i leđima prema košu... Dario je totalni košarkaš kojeg je uistinu impresivno gledati."

"Sa jedva 16 godina budućnost je njegova. Odvest će ga kamo god bude poželio. Ove će sezone imati puno više minuta u NLB ligi, koje će mu pomoći da nastavi učiti u težim okolnostima te mu pomoći da popravi igru bez lopte. Igru s loptom nema što popravljati. Dokazao je da s njom zna sve", stoji u poanti.

Vezane vijesti

Mladi Dario Šarić u pobjedničkoj selekciji Svijeta

Mladi Dario Šarić u pobjedničkoj selekciji Svijeta

Mladi Hrvat Dario Šarić, Kanađanin Andrew Wiggins i Kinez Wang Zhelin bili su jedni od izvanrednih sudionika ekipe selekcije Svijeta koja je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika