26.09.2010. / 19:20

Autor: Hina

SDA ocijenio da je Predsjedništvo BiH unazadilo odnose s Hrvatskom i Srbijom

Iz SDA se dodaje da se to očituje i u činjenici da BiH nije imala veleposlanika u Beogradu duže od godinu dana "a u ovom mandatu nije bilo ni posjeta Predsjedništva BiH susjednoj Srbiji"

Sulejman TihićSulejman TihićStranka demokratske akcije (SDA) ocijenila je da je aktualni saziv Predsjedništva BiH unazadio odnosne sa susjedima Hrvatskom i Srbijom, priopćeno je u nedjelju iz SDA.

"Nedopustivo je da je posljednja sjednica Međudržavnog vijeća za suradnju s Hrvatskom održana početkom 2007., a posljednja sjednica Međudržavnog vijeća BiH i Srbije čak 2005.", navodi se u priopćenju najsnažnije bošnjačke stranke SDA.

Dodaje se da su politički odnosi sa Srbijom na najnižem stupnju od osamostaljenja dviju država.

Iz SDA se dodaje da se to očituje i u činjenici da BiH nije imala veleposlanika u Beogradu duže od godinu dana "a u ovom mandatu nije bilo ni posjeta Predsjedništva BiH susjednoj Srbiji".

Dodaje se da sadašnji saziv Predsjedništva BiH u kojem su iz reda srpskog naroda Nebojša Radmanović, iz reda bošnjačkog naroda Haris Silajdžić i iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić za četiri godine nije riješio nijedno otvoreno pitanje sa susjedima iako je kolektivni šef države zadužen za kreiranje i vođenje vanjske politike.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/5/10

Heli, 27.09.10. 02:19

Tihic bi sve zavrsio veoma brzo i to onako kako drugi od njega traze, posebno iz Srbije i RS.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika