28.09.2010. / 14:17

Autor: Nacional.hr

Obilježavanje stote obljetnice smrti pjesnika Vladimira Vidrića

o svemu sudeći, biti će to posljednja prigoda da se obilježi pjesnikova obljetnica s obzirom na činjenicu da su svi vidljivi elementi njegove pripadnosti ovom gradu uklonjeni

Vladimir VidrićVladimir VidrićHrvatsko društvo pisaca će u srijedu, 29. rujna u 18 sati u Preobražanskoj ulici broj 6 u Zagrebu obilježiti 100. obljetnicu smrti Vladimira Vidrića.

Okupiti će se na mjestu na kojem je stajala njegova rodna kuća. O pjesniku i njegovu uklanjanju iz memorije grada govoriti će Snješka Knežević, Zvonko Maković i Velimir Visković. Pjesnikove stihove čitati će Rene Medvešek.

Inače, pjesnikova rodna kuća srušena je prošle godine, a spomen ploča postavljena na 100. obljetnicu njegova rođenja uklonjena je.

Po svemu sudeći, biti će to posljednja prigoda da se obilježi pjesnikova obljetnica s obzirom na činjenicu da su svi vidljivi elementi njegove pripadnosti ovom gradu uklonjeni.

Vezane vijesti

"Ogorčeni" su i dalje ogorčeni

"Ogorčeni" su i dalje ogorčeni

Uoči prve godišnjice prosvjeda "Ogorčenih", rođenog 15. svibnja u Španjolskoj, u Frankfurtu prosvjeduju protiv zabrane okupljanja koju su izrekle… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika