01.10.2010. / 14:05

Autor: Boris Bilas

Tadić prilikom privođenja na rubu plača: 'Policija je tražila neke papire od Glavaša'

Tadić je osumnjičen da je bio jedan od glavnih koordinatora akcije kojom se trebalo pomoći Branimiru Glavašu, a koja je najvjerojatnije trebala uključivati i podmićivanje nekih sudaca Vrhovnog suda

Drago Tadić: Autor:
Krunoslav Petrić/PIXSELLDrago Tadić: Autor: Krunoslav Petrić/PIXSELLPolicija je jutros oko 6:45 sati došla pred kuću Drage Tadića direktora Osijek koteksa čije se ime povezivalo s aferom pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš.

U Tadićevu kuću stiglo je devet osoba koji su nakon nešto manje od dva sata izašli zajedno s Tadićem te su obavili pretres njegovog automobila.

Pretres je trajao oko 15 minuta, a iz automobila su uzeti neki predmeti, a potom su se svi vratili u Tadićevu kuću, a policija ne dopušta nikome ulazak i izlazak iz kuće.

Tadić je na kraju ispred kuće izašao oko 13.30 u pratnji policajaca, koji su mu u kući bili od jutros u 6.30. Upitan kakva mu je sudbina, Tadić je rekao novinarima: "Pa mislim da je u redu".

Prije nego što su mu policajci naredili da uđe u automobil, Tadić je - na rubu plača - kazao da policija samo traži neke papire od Glavaša i da 'nije priveden'.

Ravnatelj policije Oliver Grbić potvrdio je da je u Osijeku uhićeno pet osoba i da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da se formirala grupacija koja je pokušala utjecati na presudu, odnosno članove Vrhovnog suda.

Riječ je o osobama koje su pokušale podmititi suce vezano uz slučaj Branimira Glavaša, a među njima je i Drago Tadić, direktor Osijek Koteksa.

Pet osoba uhićeno je u Osijeku i u drugim hrvatskim gradovima, a sada su u tijeku pretrage poslovnih prostorija i stanova uhićenih osoba, kazao je Grbić.

Policija očekuje da će to obaviti do 14 ili 15 sati, nakon čega će se krenuti u kriminalističku obradu.

Branimir GlavašBranimir GlavašKoliko će policija daleko otići u tom slučaju ovisit će o kvaliteti kriminalističke istrage, odnosno prikupljenim dokazima i obavljenim obavijesnim razgovorima, dodao je Grbić. Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je u formiranju grupacije, koja je pokušala utjecati na članove Vrhovnog suda, pasivno ili aktivno bili uključeno između 12 i 15 osoba, a pet uhićenih osoba kažu u policiji, imali su najaktivniju ulogu.

Grbić je najavio da će na obavijesni razgovor biti pozvan i saborski zastupnik Ivan Drmić (HDSSB) s obzirom da je on podnio kaznenu prijavu, nakon pisanja o tom slučaju u medijima.

Osuđujuću presudu koja Glavaša šalje u višegodišnji zatvor, željelo se poništiti a to se trebalo učiniti u kompliciranoj akciji, koja je uključivala više osoba.

Nacional je u svom broju od 14. rujna ove godine pisao kako se prvotno smatralo da se Tadić u akciju pomaganja Glavašu uključio 14. srpnja kada se usudio prići predsjedniku Vrhovnog suda Branku Hrvatinu na ručku u zagrebačkom restoranu Baltazar. No visoki izvor iz Vlade Nacionalu je tada ispričao da je Drago Tadić u suradnji s Ivićem Pašalićem akciju započeo gotovo prije 15 mjeseci, te da su oni ključne figure u toj složenoj i drskoj operaciji u kojoj su na razne načine u njoj sudjelovale i mnoge druge osobe.

Tadić je prvi čovjek uspješne građevinske tvrtke Osijek-Koteks. Postao je dominantna figura u tvrtki koncem 2004., kada je zbog kokainske ovisnosti s balkona svog osječkog stana pao i teško se ozlijedio Ivan Raguž, kojeg se dotad smatralo jednim od najmoćnijih osječkih i slavonskih tajkuna.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 01.10.10. 12:21

što čovjeka napadaju ? ako je nudio novac to nije zlodjelo, bar je tako rekao ustavni stručnjak smiljko sokol. se zmislite, onih 200 000DM u odjelu franje tuđmana. dr.smiljko je rekao da novac nije imovina, jer danas vrijedi nešto a sutra možda ništa.


registracija
30/12/08

csiki, 01.10.10. 13:11

Veliki heroj Glavas pokazao svoje lice. On je veliki kukavica koji se pravi vazan ispred zarobljenika koji je vezan i da prisili da piju kiselinu.Bog ce to kazniti i ostale "heroje"


registracija
8/7/09

bankar, 01.10.10. 14:03

super Glavaš je pokazao svoje Hrvatstvo odabravši svoju rodnu zemlju Bosnu


registracija
3/9/10

mudroser, 01.10.10. 15:07

Neka je dolijao i ovaj kriminalac Tadic. To je strahovito podao i iskvaren lik. Nadam se da USKOK ia dovoljno dokaza da ga zadrzi nekoliko godina u zatvoru. Osjek ce odahnuti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika