02.10.2010. / 09:29

Autor: Hina

Najmanje 43 poginulih u željezničkoj nesreći u Indoneziji

AFP javlja da se nesreća na željezničkoj postaji Petarukan Pemalang u pokrajini Središnja Java dogodila kada je vlak koji je prometovao iz Jakarte punom brzinom udario u vlak koji je stajao na stanici Petarukan. Do sudara je došlo vjerojatno zbog greške u signalizaciji

Foto: ReutersFoto: ReutersNajmanje je 43 ljudi poginulo u subotu u sudaru dvaju putničkih vlakova na indonezijskom otoku Javi, iako policija tvrdi da je do sada pronašla 19 tijela jasno je kako ta brojka nije konačna. Nekoliko desetaka osoba je i ozlijeđeno, a riječ je uglavnom o prijelomima i opeklinama.

"Još skupljamo informacije, zasad znamo za 19 poginulih", izjavio je policijski dužnosnik u okrugu Pemalang a prenosi dpa.

AFP javlja da se nesreća na željezničkoj postaji Petarukan Pemalang u pokrajini Središnja Java dogodila kada je vlak koji je prometovao iz Jakarte punom brzinom udario u vlak koji je stajao na stanici Petarukan. Do sudara je došlo vjerojatno zbog greške u signalizaciji.

Državna indonezijska agencija Antara javila je pak, pozivajući se na neimenovanog dužnosnika državnih željeznica, da su poginulo 43 osobe te da ih je deset ozlijeđeno. Prema navodima Antare, u olupinama vlakova nalazi se još žrtava.

Nesreće vlakova u Indoneziji poprilično su česte, a događaju se najčešće zbog ljudske pogreške, loše održavanih vlakova i gotovo nikakvih investicija u infrastrukturu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika