04.10.2010. / 17:21

Autor: Hina

Teroristička prijetnja: Berlin, Pariz i Rim uputili umirujuće poruke

Sve napomene o prijetnjama sigurnosti "uzete su vrlo ozbiljno" i "prate se s potrebnim intenzitetom", rekao je glasnogovornik njemačkog ministarstva unutarnjih poslova u ponedjeljak, javlja dpa

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaAmerička upozorenja o mogućim terorističkim napadima na turističke atrakcije europskih metropola nisu se odrazile na sigurnosno stanje zemlje, objavila je u ponedjeljak njemačka vlada, a umirujuće poruke uputili su i službeni Pariz i Rim, prenijele su agencije.

Američki tv-kanal Fox News, koji se poziva na neimenovan visoki izvor u američkoj upravi, objavio je u nedjelju da su Eiffelov toranj u Parizu ili berlinska Brandenburška vrata te druge europske turističke meke ciljevi mogućih terorističkih napada.

Sve napomene o prijetnjama sigurnosti "uzete su vrlo ozbiljno" i "prate se s potrebnim intenzitetom", rekao je glasnogovornik njemačkog ministarstva unutarnjih poslova u ponedjeljak, javlja dpa.

Britanska vlada povećala je stupanj pripravnosti i upozorila svoje državljane koji putuju u Francusku i Njemačku na mogućnost napada. No obje te zemlje odgovorile su kako nemaju novih dokaza na temelju kojih bi trebale podići stupanj pripavnosti.

Državni tajnik u francuskom ministarstvu turizma ocijenio je nepotrebnim "pretjerano uznemiravanje" i ocijenio da zasad nema pokazatelja mogućeg pada turističkih dolazaka, javlja agencija AFP.

"Naravno da treba biti na oprezu, ali bez pretjerana uznemiravanja jer godinama živimo, a od 2001., još i više, pod terorističkom prijetnjom", rekao je državni tajnik Herve Novelli.

Francusku je 2009., posjetilo 75 milijuna stranih turista.

Također omiljena turistička destinacija Italija odaslala je umirujuću poruku nakon upozorenja o mogućim terorističkim napadima.

"Teroristička prijetnja nikad nije bila podcijenjena", rekao je ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni, piše AFP.

Nadležne službe "pozorno prate stanje", rekao je Maroni i dodao da "nema specifičnog cilja ni posebnog upozorenja vezanog uz Italiju".

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika