04.10.2010. / 19:12

Autor: Hina

EURO 2012: Potvrđeno svih osam gradova-domaćina

Poljski gradovi Varšava, Gdansk, Wroclaw i Poznan, te ukrajinski Lviv,Harkiv, Donjeck i Kijev dobili su od UEFE "zeleno svjetlo", iako još postoje dvojbe hoće li svi stadioni, pogotovu u Ukrajini, biti zgotovljeni na vrijeme

Europski nogometni savez (UEFA) u ponedjeljak je potvrdila svih osam gradova-domaćina Europskog prvenstva 2012 u Poljskoj i Ukrajini, pa su time okončane sve spelukacije oko njihove nespremnosti za organizaciju tako velikog natjecanja.

Poljski gradovi Varšava, Gdansk, Wroclaw i Poznan, te ukrajinski Lviv,Harkiv, Donjeck i Kijev dobili su od UEFE "zeleno svjetlo", iako još postoje dvojbe hoće li svi stadioni, pogotovu u Ukrajini, biti zgotovljeni na vrijeme. Novi stadion u Poznanu je prvi otvoren prije mjesec dana, onaj u Gdansku bit će pušten početkom 2011., u Varšavi u lipnju iste godine, dok radovi na Wroclaw Areni kasne, ali ne zabrinjavajuće, tvrde u UEFI. Ukrajinski stadioni u Donjecku i Harkivu još nisu dovršeni, rekonstrukcija starog stadiona u Kijevu bit će gotova od do lipnja 2011.,a najteža je situacija s Lvivom.

Wroclaw i Poznan će ugostiti tri dvoboja u skupini, Gdansk još i jedan četvrtfinalni, a Varšava tri dvoboja u skupini, četvrtfinale i polufinale.

Harkiv i Lviv dobili su po tri dvoboja u skupini, u Donjecku će se još igrati jedno četvrtfinale i polufinale, a glavni grad Kijev je dobio tri "grupna meča", četvrtfinale i veliko finale.

Ždrijeb skupina završnice EURA bit će 2. prosinca 2011.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika