06.10.2010. / 11:08

Autor: Hina

Francuska upozorava građane: Teroristički napad u Velikoj Britaniji je vrlo vjerojatan!

"Savjetujemo (putnicima) da budu krajnje oprezni u javnom prijevozu i na popularnim turističkim lokacijama", priopćilo je ministarstvo

Nicolas SarkozyNicolas SarkozyFrancuska vlada je upozorila svoje građane koji putuju u Veliku Britaniju da budu oprezni zbog vrlo visokog rizika od terorističkog napada u toj zemlji, a kao potencijalne mete navode se javni promet i turističke lokacije.

U obavijesti postavljenoj na internet stranici ministarstva obrane u utorak navečer, francuske vlasti su priopćile da britanska vlada smatra da je u Britaniji teroristički napad "vrlo vjerojatan".

"Savjetujemo (putnicima) da budu krajnje oprezni u javnom prijevozu i na popularnim turističkim lokacijama", priopćilo je ministarstvo.

SAD i Velika Britanija upozorile su svoje građane u nedjelju na povećani rizik od terorističkih napada u Europi, a Washington je izjavio da bi Al Kaida mogla uzeti za metu javni promet.

Britanija je prije podigla razinu terorističke prijetnje u svojoj obavijesti za one koji putuju u Njemačku i Francusku.

U Berlinu je njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere rekao u srijedu da ne vidi naznake prijetećeg terorističkog napada na Njemačku iako je, općenito gledajući, Njemačka također meta.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika